Ruusuaidan tilalle kuutamohortensioita

Raahen reissulla puutarhamyymälässä vasta keksin, mitä istuttaisimme pois kaivetun ruusuaidan tilalle: kuutamohortensiaa! Se ei toivottavasti kasva liian isoksi, ettei näköala järvelle häviä. Se on kestävä, helppohoitoinen ja pitsimäisen kaunis, lisäksi sen pitäisi menestyä meidän nelosvyöhykkeellämmekin. Maa saa olla hapahkoa kuten syyshortensialla eikä se kuulemma pidä alasleikkauksesta. Kuitenkin latvuston typistäminen lisää kukintaa, luki jossain ohjeessa. Kukkii saman vuoden versoilla. Ei kuulosta vaikealta, joten sopii minulle!

Kaivoimme pitkän kaistaleen nurmikkoa pois. Paransimme maata uudella mullalla ja katoimme katekankaalla sekä kuorikatteella. Istutimme reikiin kolme kuutamohortensiaa reilun metrin päähän toisistaan. Kahteen väliin tuli kumpaankin neidon- sekä verikurjenpolvea: jospa ne siinä leviäisivät ja pikkuhiljaa peittäisivät hortensioiden juuristoaluetta.  Niiden kukinta-aika on pitkä, joten pensasalueesta tuli melkein ainakukkiva, vaikka lajeja on näin vähän. Kurjenpolvet eivät pidä happamasta maasta, siispä varmuudeksi levitin hiukan tuhkaa kesäkeittiön grilliuunista niiden juuristoon. Kuorikate kun on vasta vuoden vanhaa.

Nyt ei sitten muuta kuin peukut pystyyn, että hankintapäätös osoittautuisi oikeaksi: taimet viihtyvät, pärjäävät muutenkin sekä selviävät eläintuhoilta!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s