Päiväkodin syntymäpäivä

Sain kutsun Jyväskylään entisen työpaikkani, Kortepohjan päiväkodin, 40-vuotisjuhlaan. Olin tosi iloinen ja toivoin kovasti, että sinne tulisi myös entisiä työkavereita. Ja tulihan heitä! Seija, Riitta ja  Risto, oli tosiaan mukava nähdä teitä pitkästä aikaa! Vuosikymmenien takaa. Ihmeellisintä oli tavata Sirpa, joka oli kai silloin, 70-luvun alussa, äärettömän nuori, sillä hän on edelleen siellä töissä ja nytkin hän näytti hyvin nuorelta ja hyppeli pienten esiintyjien kanssa kuin gaselli! Voi jestas…kuinka joku voi pysyä niin pirteänä ja nuorekkaana! Katselimme juhlapuheen aikana seinälle heijastettuja valokuvia. Tuttuja kasvoja, tuttuja muistoja. Minäkin näytin niin nuorelta ja hoikalta… kauan sitten, nyyh…

Marimekon ”Unikko” oli silloin ennen huippumuodikas ja niin se oli nytkin.

Päiväkodin suunnitteli aikoinaan Erkki Kantonen. Suunnittelussa oli mukana myös lastentarhanopettajia, joten kerrankin saatiin toimivat tilat. Erikoisuutena kiinteät vesileikkialtaat, pikkukeittiö, jumppasali ja alakerran uima-allas, mikä siihen aikaan oli melkoisen ennenkuulumatonta. Saunaa ei tosin ollut, joten lämmittely tapahtui suihkuissa… Olimme vuonna 1972 ikionnellisia, kun meidät valittiin suuresta hakijamäärästä sinne töihin. Ahkerina ompelimme lakanoita ja pyyhkeitä sekä vesileikki- ja leipomisessuja tai maalasimme muovailualustoja tai palapelejä uusissa tiloissa ennen ensimmäisten lasten, Tiitiäisten ja Menninkäisten sekä Haituloiden, saapumista. Vierailevia ryhmiä, eri maista, kävi hyvin usein hienoon rakennukseen tutustumassa. Nykyisin se onkin suojelukohde, mutta on kokenut tässä välissä perusremontin. Hyvin siellä osasin silti kulkea ja muistella noita mukavia aikoja ihanien työkavereiden, esikoululasiten ja 3-5 -vuotiaiden kanssa.

Eilinen sirkusjuhla oli mahtava, pari tuntia lasten esityksiä pellejoukossa ja eläinhahmojen kanssa. Mistä ihmeestä ne kaikki asut oli saatu? Itse ommeltu?

Myös koululaisilla oli oma esityksensä, melkoista taituruutta!

Kaiken kruunasi hieno kesäsää. Silti parasta antia meille vanhoille oli jutustelu ja muistelu, oli tosiaan ihana tavata! Nauroimmekin, että tullaankohan sinne sitten 10 vuoden kuluttua jo rollaattorilla…

Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Päiväkodin syntymäpäivä

 1. sylvi ja Sulo sanoo:

  Olitko töissä 80-luvulla?
  Minä kävin täältä ruotsista Jyväskylässä päiväkodissa tutustumassa suomalaiseen päiväkotiin. Meitä oli aika monta esikouluopettajia täältä.
  Kävinköhän juuri siinä missä olit töissä?
  En muista minkä niminen päiväkoti oli.
  Jospa vaikka ollaan tavattu?

  • Sylvi, olin töissä juhannukseen 1984, jolloin jäin vauvalomalle. Sinä aikana, parin vuoden sisällä, muutimme Kangasalle. Hyvin mahdollista, että kävit ”meillä”, päiväkoti oli uusin ja toimivin ja sitä tosiaan esiteltiin aina vieraille. Olisipa hauska sattuma, jos olisimmekin jo silloin tavanneet!

   • sylvi ja Sulo sanoo:

    Minulle jäi mieleen se että valmistitte paljon lapsille erilaisia roolipukuja ja se että joka päiväkodissa oli keinutuoli. Hyvän vaikutuksen sain päiväkodistanne. Vahinko vain että en silloin ollut innostunut kuvaamiseista. Muuten olisit vaikka tarttunut kuvaa ja olisi ollut todiste käynnistä.))
    Kävimme myös kuuntelemassa yliopistolla luentoja lapsista. Katri-Helena ja M.A.Numminen oli myös mukana luennoimassa.
    Sain sitten itse käydä täällä Boråsin korkeakoulussa pitämässä luennon esikouluoppilaille, suomen päiväkodeista.

    Heleätä Helluntaita sinne teille!

 2. Sylvi, ihan tutulta kuulostaisi. Ja keinutuoli oli päiväkodeissa, koska se, joka nukutti lapsia, keinutteli siinä satua lukiessaan. Kodikasta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s