Katsastus lasikuistille

Kevät etenee huonosti, mutta eivätpä taimetkaan vielä ulos pääsemistä kaipaa. Laitoin esimerkiksi kesävalkosipuleita kosteaan hiekkaan toissa viikolla, mutta vielä ei näy vihreää. Koska kaikista kynsistä ei kuitenkaan tule uusia sipuleita, ne kannattaa esikasvattaa kokonaisina ja istuttaa sitten parhaiten juuria kasvattaneet kasvimaan multaan. Purjot näyttävät melko virkeiltä.  Siemenet oli kylvetty helmikuun lopussa hajakylvönä purkkiin, latvoin taimet koulimisen yhteydessä muutama aika sitten.

Muistatko viime kesän heliotroopin? Ajattelin kokeilla tuon suloisesti tuoksuvan, lilan kukan talvetusta kuistilla. Onnistuihan se ja tässä kuvassa se puuhisteleekin etualalla. Viereisessä ruukussa on kolme morsiusmyrttiä, ovat varmaan jo juurtuneetkin.

Tässä sitten yleiskuva tilanteesta, muistoksi itselleni, jos vaikka sattuisi niin, että lomareissumme aikana kaikki muuttuu – huonompaan tai parempaan! Morsiusmyrtti on edelleen upeassa kunnossa. Se onkin se tärkein säilytettävä. Ja kunhan palaamme, niin kiireellä uusia kylvöksiä.  Monta pussukkaa on vielä avaamatta. Nyt sitä oli vähän pakko jarrutella, ettei jäisi liian vaikeaa urakkaa apumiehille ja -naisille!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Katsastus lasikuistille

  1. Metsätonttu sanoo:

    Sinulla on kyllä mahtava paikka taimille! Tuo minulla uupuu, joten siksikin ei nyt oikein innosta taimien kasvatus.

    • Metsätonttu, olenkin tosi onnellinen tuosta kuistista. Ei tule taimista tanakoita, jos on liian vähän valoa ja liikaa lämpöä. Viemme paksun levyn vapuksi pois ja sitten se on taas nätti lasikuisti…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s