Gluteenittomat mokkapalat

Tein taas viikonloppuna nuorisolle kahvipöytään mokkapaloja. Voi miten hyviä! Luin jostakin kauan sitten, että gluteenittomina niistä tulee oikein erityisen pehmeitä ja ihania  – totta on! Hävisivät melkoisen nopsaan ja sehän oli tarkoituskin. Ohjeen löysin kerran netistä sivuilta, joita ei enää ole nähtävänä. Tässä se on nyt erityisesti tyttärelle mutta myös muille ystäville, sillä pääsiäisenä meillä herkutellaan niillä taas, sopivan värisillä rakeilla koristeltuina.

Mokkapalat

  • 2 munaa
  • 2½ dl sokeria
  • 1½ dl juoksevaa Oivariinia
  • 1½ dl maitoa
  • 2 dl Semperin vaaleaa gluteenitonta jauhoa
  • 2 ½ dl Sunnuntai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 tl leivontakaakaota

Vatkaa munat ja sokeri, lisää Oivariini ja maito ja lopuksi kuivat aineet keskenään sekoitettuna sihdin läpi. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteeessa noin 15 minuuttia. Valmista paiston aikana kuorrute:

  • 3½ dl tomusokeria
  • 50 g sulatettua voita (juokseva ei käy, se ei kovetu!)
  • 4 rkl vahvaa kahvia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Levitä täyte kuuman pohjan päälle ja koristele kookoshiutaleilla tai strösseleillä. Jos uunipellisi on hyvin iso niin paista pienemmässä tai tee 1½-kertainen annos. Itse käytän emaloitua uunivuokaa, joka on mitoiltaan 32 x 32 senttiä ja mielestäni leivoksen paksuus on juuri sopiva.

Kauniista atsaleasta kiitokset Anjalle!

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa, Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Gluteenittomat mokkapalat

  1. sari sanoo:

    Hei !Tätä ohjetta ajattelin kokeilla pääsiäiseksi. Ihmettelin vain miksi kahdenlaisia vaaleita jauhoja?.Onko se onnistumisen kannalta tärkeää ? Onko leivontakaakao samaa kuin Van Houten-kaakao, jota käytän leivonnassa ?

    • Sari, ei sillä ole niin väliä, vaikka yhtä jauholaatuakin käytät. En ole kokeillut, sillä minulla on kaapissa aina molempia. Semper on jonkin verran kalliimpaa, mutta on se kylläkin mielestäni leipoutuvampaa. Se on valmis jauhoseos ja siinä taitaa olla vähän sokeriakin mukana.Ja leivontakaakao on hyvä, ei siis sellainen, jossa on maitojauhe mukana ja josta tehdään kaakaojuomaa. Iloista pääsiäistä koko perheelle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s