Syntymäpäiväjuhla

Olen aiemmin paljastanut teille joitakin Taimi-anopin herkullisia reseptejä. Eilen hän saavutti 92 vuoden korkean iän kotikuntansa Multian hoivakodissa, jossa mekin kävimme onnittelemassa päivänsankaria. Juhlijaa ilahduttivat kovasti erityisesti pikkusiskon sekä lapsenlapsenlasten vierailut.

Ihasteltiin kukkia, luettiin kortteja, maisteltiin suklaata. Kakku oli varta vasten tälle juhlijalle tilattu, sen huomasi hienoista marsipaanikoristeista. Juhlinnan kohde katseli ja kuunteli rauhallisena vuoteella leväten – voimat ovat vähentyneet pitkän matkan, monen monen vuosikymmenen, kulkemisessa.

 Muistelimme mummon taivalta: kuinka hyvä ja auttavainen hän on aina ollut kaikkia kohtaan, jo isosiskona ollessaan. Terveys ja voimat kestivät vaikeatkin ajat – sotavuodet ja pulan – kaikesta selvittiin. Ruokaa valmistettiin kotitalon asukkaille ja työväelle – yli 20 hengelle. Ei siis ihme, että taidot karttuivat ja innokas reseptien kokeilu  ja  keräily jatkuivat vielä vanhuuspäivinäkin. Monia niistä minullakin on  yhä käytössä ja kirjahyllystä löytyy anopin vanhoja keittokirjoja. Lapsemme muistavat vieläkin mummon pizzat ja jouluruuat. Toisista huolehtiminen oli aina hänelle luontaista ja tärkeää! Kaikki me  saimme osamme tästä hoivasta.

Hyvää vointia ja siunausta elämääsi, Taimi-mummo! Saamme olla sinulle paljosta kiitollisia. Kiitos myös teille, jotka jaksatte tehdä pitkiä päiviä vanhustyössä, meidänkin vanhuksemme kanssa.  Teidän hoivatyönne on todella arvokasta.

Advertisement
Kategoria(t): Koti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Syntymäpäiväjuhla

  1. Mk sanoo:

    Kiitos kauniista sanoistasi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s