Pehmeä marjapiirakka

Kun Mikaelin vanhemmat olivat tulossa poikaa hakemaan, teimme yhdessä taaperon kanssa tervetulopiirakan. Mikael ripotteli mustikat. Tässä tämä, mielestäni ihan paras resepti makeaan piirakkaan, meillä sitä käytetään oikeastaan aina. Kiitos ohjeesta kuuluu Tarja-ystävälle!

Pehmeä marjapiirakka

  • 100 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Muna sekaan, vatkataan edelleen. Lopuksi kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Taikina levitetään pyöreän piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Päälle ripotellaan marjoja: tällä kertaa mustikoita, muutkin toki käyvät. Sitten lisäsin ”mitä kaapista löytyy” -seoksen, jossa oli jämät vaniljatuorejuustosta, reilu desi A-jugurttia ja yksi muna. Tuorejuusto on makeaa, joten sokeria ei tarvita. Kermaviilit sun muut sopivat yhtä hyvin, mutta vaniljatuorejuusto on kyllä tosi hyvää.  Uunin lämpö 200 astetta, paistoaika vajaa puoli tuntia.

Piirakka on suussa sulavaa. Se on alun perin tehty vehnäjauhoille, mutta olen käyttänyt nykyisin gluteenittomia, yleensä vaaleita Jytte-jauhoja. Perunajauhon lisäys on tässä ohjeessa kuitenkin se olennainen asia!

Ja sitten me koko joukko herkuteltiin, nam!

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa, Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s