Viherlandia

Kävimme viikolla  Jyväskylässä ja tietenkin, näin kevään kutitellessa sormenpäitä, Viherlandiassa. Tuo suosittu, suuri puutarhakeskus täyttää pian jo 30 vuotta. Alue on laaja: suuren rakennuksen lisäksi on ulkomyymälä kaiken maailman ruukkuineen, patsaineen, kasveineen ja puiden sekä pensaiden taimineen. Siellä on ”katuja”, että väkijoukko osaa kulkea. Vaikkapa Omppukuja, jonka varrelta löytyvät kaikki omenapuut.

Nyt pihamyymälä oli lumen alla, joten kuljeskelimme vain sisällä. Rakennuksessa on monta siipeä, kussakin oma maailmansa. Yläkerrassa on ravintola Eden, jossa käymme yleensä aina myös syömässä.  Muistin ottaa kameran mukaan, tässä muutama kuva teillekin:

Yhdessä siivessä on muun muassa valtavia viherkasveja suurissa ruukuissa. Etualan palmu maksoi jonkun verran yli 200 euroa. Tästä huoneesta löytyvät myös lasten suosikit, kaksi papukaijaa. Kalle on tuotu sinne vuonna 1985 ja se on kova juttelemaan. Meillekin sanoi ”Päivää!” Osaa kuulemma myös sanoa ”Osta kukka!”

Siemeniä löytyi jos kuinka paljon. Tämä kuva on otettu yläkerran ravintolan kaiteen takaa alas kohti siemenosastoa.

Daalian mukulat sekä gladioolukset olivat jo myynnissä. Niitäkin oli kymmeniä erilaisia. Laatikoita näkyy takaseinustalla, ennen Iittalan myymäläsiipeä.

Kaikenlaisia ruukkuja ja ruukkukasveja…ja lisää ruukkukasveja…

sekä  suuren suuri rahapuu, ellei jaksa itse rahojansa kasvattaa. Pienempiäkin oli rajattomasti.

En sortunut esikoihin, vaikka kiusaus olikin suuri…

vaan ostin sitä, mitä olin jo kotona  suunnitellut: Hyötykasviyhdistyksen siementilauksesta uupumaan jääneet pussukat:

Taivaansininen lobelia Cambridge Blue on aina ollut kevätkasvatuksessa ja krassia on mukava kylvää suikertelemaan yrttimaalle. Rapea salaatti on tärkeää, eikä Mariankelloja saa unohtaa. Harsokukkakin tarttui mukaan ja muutama gladioolus…Tärkein ja varsinainen Viherlandia-päivän syy oli kuitenkin karvasvapaa kasvihuonekurkku.  Onneksi sitä vielä löytyi!

Päivä oli kaikin puolin piristävä, kuten saattoi  arvata. Toivottavasti teille kauempana asuville joskus löytyy reissatessa aikaa siellä pistäytymiseen, on se vaan sen verran ihana paikka!

Advertisement
Kategoria(t): Matkat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Viherlandia

  1. Mk sanoo:

    Paikka on varmaan ihana, mutta kuinka tuolta selviää vähin ostoksin ulos?
    Täytyykin muistaa tutkia kuinka omat gladioluksen mukulat ovat talvehtineet, vaikkei niiden istutuksella vielä olekaan kiire.

    • Mk, en ole vielä onnistunut säilyttämään gladiooluksia toiseen vuoteen. Hyvin harvoin olen niitä edes yrittänyt kasvattaa, mutta se nyt oli se heräteostos.
      Koska käymme Viherlandiassa usein, selviän aika vähällä eikä hamstraus pääse yllättämään! Toista se on jossakin kaukana olevassa aarrekaupassa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s