Suloiset kesäkukat

Keväällä on yleensä puutetta taimikasvatustilasta, joten meillä suositaan kesäkukissa suoraan maahan kylvettäviä lajikkeita. Kun kasvimaalta loistaa  erilaisia kukka-alueita, ne ovat paitsi silmäniloa niin myös mahtavia kukkakimppujen aineksia. Niitä hennoo sieltä kerätä! Tässä joitakin suosikkeja, monia muitakin on aikojen saatossa siellä kasvanut:

Ehdoton on tietenkin kehäkukka. Äitini puhui ennen aina kotipuolessaan  Ruotsinpyhtäällä kasvatetuista ringblummoista.  Kehäkukan ruotsinkielinen nimi! Sen terälehtiä voi leikellä ruokiin ja salaatteihin sekä  kuivata talvikäyttöön. Siemenkodat kannattaa poistaa kukinnan jatkumiseksi. Kukkii pakkasiin saakka!

Unikot ovat aina yhtä herkkiä, vaikka ne maljakossa eivät kestäkään.

Meillä on aina myös silkkikukkaa. Siitä on jalostettu paljon erilaisia muotoja, jotka kaikki ovat kauniita ja todella kestäviä maljakossa.

Valkoinen kesäharso on nopeakasvuinen, kaunis lisä kukkakimpuissa, mutta sen kukinta on nopsaan  ohi. Sitä kannattaakin kylvää vähän eri aikoihin, että kukkia riittäisi elokuun loppuun!

Sinisievikki on kaunista puutarhassa, maljakkoon se on liian lyhyttä.  Kylvin sitä viime kesänä korkean joriinin ympärille. Terveiset Karkkilaan, kiitos juurakosta!!!

Zinnia ehtii kukkia pidempään, jos sitä esikasvattaa toukokuussa. Se on kuitenkin sen arvoista, sillä maljakossa nämä kukat ovat kestäviä ja upeita.

Siinäpä se kesä sitten kuluu, kasvimaan hyötysatoa keräillessä ja kukkaloistoa ihaillessa. No on siinä tosiaan vähän hommiakin…tiedäthän sen, lukijani,  kun puutarhasta olet itsekin kiinnostunut!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Suloiset kesäkukat

 1. Konnadonna sanoo:

  Kauniita kukkaistutuksia! Teillä on ihanan iso ja kaunis piha.

  • Konnadonna, meillä on tosiaan iso piha. Sen huomaa varsinkin nurmikkoa leikatessa…mutta on siinä Mikaelinkin kiva vipeltää ensi kesänä!
   Metsätonttu, Ruiskukka ja harsokukka olisivatkin upea yhdistelmä. Kiitti vinkistä! Krassia minäkin panen usein johonkin luikertelemaan. Nytkin on siemeniä siltä varalta…

 2. Metsätonttu sanoo:

  Kehäkukka on ehdoton täälläkin! Ruiskukan ja harsokukan usein kylvän yhdessä. Silkkikukkakin on tuttu, samoin sievikki. Tuo zinnia on minulle ihan outo. Mutta yksi ehdoton on myös krassi! Ja joskus kylvän myös malvaa. Nyt ei tosin ole paljoa tilaa ollut. Täytynee keväällä raivata vanhat penkit uudelleen. Jos niihin laittaa jotain monivuotista, niin rinnalle on kiva kylvää kesäkukkaa, jotka vielä saavat tilaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s