Salomonin solmut

Joko olet kyllästynyt Salomonin solmuihin? Itse virkkasin niitä muutama vuosi sitten niin paljon, että mielestäni se jo riitti. Nyt kuitenkin löysin varastoista kaksi tällaista lankakerää, joille en muuta käyttöä keksi kuin, jälleen, Salomonin solmuilla virkattu huivi. No, aina ne jollekin ovat kelvanneet, joten otetaanpa koukku esiin!

Jos Salomonin solmut ovat sinulle vieraita, käyhän tsekkaamassa tämä tai  tämä linkki. Jälkimmäisessä on havainnollinen opetusvideo. Muitakin ohjeita löytyy googlettamalla lisää. Solmujen neuvominen näin kirjoittaen on hiukka vaikeaa, mutta meillä keuruulaisilla sattuu olemaan loistava apu aivan vanhan kirkon lähellä: Lanka- ja kangaskauppa Pala-Ranta! Sieltä saa, ompelukoneiden sekä kankaiden ja lankojen lisäksi, myös kaikenlaiset ohjeet kädestä pitäen. Tervetuloa vaan lähikunnistakin lankaostoksille, uudet ohjeet opetetaan sinulle saman tien!

Tämän ponchon tein vuosia sitten kahdesta kolmiohuivista virkkaamalla ne viimeisellä kerroksella yhteen samoilla solmuilla. Aloitan aina kolmion kärjestä ja jatkan leveyttä tarpeen mukaan. Pääntieksi jätin aukon, johon lisäsin virkatun nauhan solmittavaksi – nyt on heti heloppo nähdä, mikä puoli on eteen päin!

Kevyt poncho mahtuu hyvin takin alle, on lämmin ja pukeva.  Hapsullisenakin olen huiveja virkannut, mutta tähän en tupsuja halunnut – eivätpä ainakaan takerru takin vetoketjuihin!

Advertisement
Kategoria(t): Käsityöt Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s