Kaiken varalta

Nyt meillä on varauduttu niin hyvin mahdollisiin sähkökatkoihin, että varmaan ne loppuvat koko kyläkunnalta!

Ensinnäkin on retkikeitin, jolla voi keittää kahvit tai perunat. Leivinuunissa voi hauduttaa muuta ruokaa.

Ostin ensin kaasulampun, mutta kotona huomasin, että se käy vain ulkotiloihin. Siispä vaihdoin sen (Keuruun Saha ja Erä) kolmella patterilla toimivaan, turvallisesti valoa antavaan LED-lamppuun. CRX-merkkistä valaisinta voi kantaa mukana tai pitää pöydällä,

tai ottaa suojuksen pois ja panna roikkumaan  koukusta – melkein kuin kattolamppu. Patterit riittävät kuulemma noin viideksi päiväksi, jos polttaa koko ajan täysillä. Valo on oikein hyvä, ja sen voi myös himmentää.

Vettä on tietenkin koko ajan varastossa siellä ja täällä. Suihkuun mennään tarvittaessa vaikka  uimahalliin!

Lopuksi, kaiken varmuuden maksimoimiseksi,  sorruin vielä edulliseen aggregaattiin. Se pitää jääkaapin ja pari pakastinta tai kiertovesipumpun käynnissä. Nyt saadaan koko taloon lämpöä!

Mietin kovasti puuliettä, ei se nyt tähän hätään kuitenkaan ehdi. Oman aikansa vie lisäksi isännän suostuttelu…Mutta kuten sanoin, varmaan ei enää tule ongelmia, varsinkaan kun Keuruun Sähkön miehet kävivät eilen raivaamassa riihen takana linjojen varsia ja niitä muualta jopa helikopterilla tutkitaan. Sanoinkin tutulle, että kolmensadan aggregaatti on ostos, jonka soisin mieluusti olevan ihan turha: Toivottavasti sitä ei tarvitse koskaan käyttää sähkökatkon vuoksi! Mutta eiköhän sille muutakin käyttöä keksitä, vaikka rannassa uuden laiturin teossa.

Advertisement
Kategoria(t): Koti Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Kaiken varalta

 1. Metsätonttu sanoo:

  Nauratti tuo ’isännän suostuttelu’….näinhän se joskus menee. Jos sen saa käännettyä toisen ideaksi, mutta ei ole helppoa.

 2. Metsätonttu sanoo:

  Kaiken varalta! Luin tuolta eräältä blogilta, kun koneen kovalevy hajoaa, niin siinä menee jopa sähköpostiosoitteet. En tiedä miten, netissähän ne ovat. Mutta huomasin, että olisi hyvä kopioida ja printata paperille.

  • Metsätonttu, meillä on tallennettu kaikenlaista ulkoiselle kiintolevylle tältä varalta. Ihan pieni muovilaatikko. Vävypoika sen hommasi ja itsekin nyt osaan sinne kopioida. Täytyykin nuo osoitteet siirtää sinne!

 3. Metsätonttu sanoo:

  Muovilaatikko? Olen koko ajan ajasta jäljessä. Olen vain tallentanut tikulle. Tuo laatikko on varmaan isompi. Kiitos!

  • No onkohan se muovia, mutta kuitenkin pieni, parin-kolmen tulitikkuaskin kokoinen laatikko. Se pannaan siihen tikun paikalle johdonpätkällä kiinni…vävy on ATK-insinööri, että enhän minä muuten tietäisi. Enkä nytkään oikeasti tiedä, yritän vaan leikkiä viisasta – ja tehdä niin kuin nuoriso käskee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s