Askeleita kevättä kohti

Olin sunnuntaina hiihtämässä ensimmäisen keran tänä vuonna. Suurin työ oli etsiä monot, sukset ja muu tarvittava kesän jäljiltä, mutta kun tästä kerrasta selvisi, niin jatko onkin jo helpompaa. Lunta on kuitenkin vielä aika vähän, joten jäinen latupohja oli paljastunut pururadan vitosen viimeisessä, pitkässä alamäessä. Vaikka siinä hurjassa kiidossa selvisinkin pystyssä loppuun asti, päätin, että toistaiseksi tämä laji saa riittää. Odottelen lisää lunta ennen seuraavaa hiihtolenkkiä!

Eilen alkoi myös kevätpuolen kuntosali/vesijumppakkausi. Ahkerasti meidän suht sama porukkamme siellä jaksaa rehkiä. Hienoa, että on niin hyvät tilat ja hyvä ohjaaja! (Helille kiitos ja terveiset…)

Olen talven aikana lueskellut jälleen kirjahyllyn tosi pitkää puutarha-aiheista rivistöä. Joululahjaksi sain kälyltä yrttikirjan – siinäkin oli monta uutta asiaa. Tykkään kasvattaa ja nuuhkia yrttejä, mutta se muu käyttöpuoli on vielä vähän hakusessa. Nyt löytyy vinkkejä siihenkin.

Tärkein kevättä kohti ottamistani askeleista on kuitenkin siemenluettelojen selaaminen. Sivujen kulmia on taiteltu ”hiirenkorville” ja kynällä vedetty rasteja sinne ja tänne. Tilaukset on tehtävä aina ajoissa, jos haluaa varmistaa haluamiensa siemenien saannin. Nyt ihmettelin, että Hyötykasviyhdistyksen lehdessä ei ollut ollenkaan Matina-tomaattilajiketta – minusta se on ihan paras runkotomaatti. Tosi aikainenkin. Nettikaupassa sitä kuitenkin näkyi olevan, joten tilattu on!

Jos ei oteta huomioon sitä, että nyt sähkö pätkii meillä ihan miten sattuu (jäästä ja lumesta johtuen oksia katkeilee linjoille) eikä sitä, että juomavesi meni tilapäisesti sameaksi vesipumpun vaihdon yhteydessä, asiat ovat oikein hyvin.  Ulkoilu ja liikunta piristävät ja se eileinen Hyötykasviyhdistyksen siemenlehti, se karisti talviunet! Eli pitkin kukonharppauksin kohti kevättä!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha, Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Askeleita kevättä kohti

  1. Mk sanoo:

    Matinaa en olekaan kokeillut, vaikka muuten tykkäänkin että Hyötykasviyhdistykseltä saa parhaat tomaattilajikkeet.
    Eli kiitos vinkistä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s