Piimälimppu

Vielä yksi leipäresepti, joka liittyy jouluun: Perinteinen joululimppu. Tästä ohjeesta lähetän kiitokset Helsinkiin Pirkolle. Yli kymmenen vuotta meillä on tätäkin tehty, pääsiäisenä tai jouluna tai milloin vaan. Mies kun kovasti tykkää!

Joululimppu

  • 1 l piimää
  • 2 palaa hiivaa
  • 3/4 dl siirappia
  • 2 rkl pomeranssin kuorta
  • 1 tl fenkolia
  • 1 rkl suolaa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • yhteensä noin 16 dl vehnä- ja hiivaleipäjauhoja
  • halutessasi rusinoita
  • voiteluun muna

Lämmitettyyn piimään lisätään hiiva ja muut aineet.  Kohotetaan puolisen tuntia ja leivotaan neljäksi, pyöreäksi tai pitkulaiseksi, leiväksi. Kohotetaan, voidellaan munalla ja pistellään, paistetaan 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Taikina tuntuu kovalta, mutta niin pitääkin! Se on erinomaisen helppoa leipoa, ei nimittäin tartu pöytään. Muista kuitenkin kohottaa kunnolla, ettei tule liian tiivistä. Pinnalle voi painella manteleita koristeeksi, mutta meillä leivotaan yleensä vain koristelematonta, pitkulaista mallia, josta on helppo leikata viipaleita. Joskus olen muille vietävät lämpimäisleivät koristellut, nättiä olisivat…

Advertisements
Kategoria(t): Kokataan - Suolaiset leivonnaiset, leivät Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s