Mallasleipä

Joulukalja on vuorossa tänään. Kunhan se on  huomenna siivilöity, ämpärin pohjalla on paksu kerros kaljamäskiä. Siitä seuraa sitten leipomista, sillä tuo mössö on mitä parasta ainesta sämpylöissä ja leivissä! Joskus pakastan sitä pienemmissä erissä,  mutta monesti teen vain niin, että lisään sekaan suolaa, hiivaa ja vehnäjauhoja. Kohotus, leipominen ja kohotus ennen paistoa. Hyviä sämpylöitä niinkin, mutta sitten sain lenkkikaveriltani Annelilta tämän loistavan, tarkan leipäohjeen.

Mallasleipä

  • 6 dl mallasmäskiä
  • 4 dl piimää
  • 2-3 tl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • 50 g hiivaa
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 12-15 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voisulaa tai Oivariinia
  • 1 rkl mausteita (fenkoli, pomeranssin kuori)

Taikina saa kohota, sitten se leivotaan pitkulaisiin, voideltuihin vuokiin. Kohotetaan jälleen ja paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia. Ellet tee kaljaa, mäskin voi korvata sekoittamalla 6 dl kuumaa vettä ja 3 dl maltaita. Anna tällöin turvota ja jäähtyä jonkin aikaa. Hyvää joululeipää!

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - Suolaiset leivonnaiset, leivät Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s