Tässä vielä yksi herkullinen hyytelökakku, jota meillä on viimevuosina tarjoiltu usein juuri jouluaikaan. Hyytelökakkujen pohjana käytän yleensä tavallista sokerikakkupohjaa, kuten aiemmin kerroin, täyte on tällä kertaa seuraavanlainen:
- 6 liivatetta
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- purkki maitorahkaa
- 2dl kinuskikastiketta
- purkki vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai 2 dl kuohukermaa+vaniljasokeria
Liota liivatelehdet ja vatkaa vaniljakastike tai (halutessasi kuohukerma) vaahdoksi. Sekoita keskenään kaikki täytteen aineet, tarkista makeus ja lisää liotetut liivatelehdet pieneen, kiehuvaan vesitilkkaan liuotettuna. Kaada massa irtopohjavuokaan kääretorttulevystä leikatun pohjan päälle, (alimmaisena on leivinpaperi). Anna hyytyä jääkaapissa vaikka yön yli.
Hyytyneen kakun päälle levitetään kerros jäisiä puolukoita ja niiden päälle vielä hyytelösokerista ja vedestä paketin ohjeen mukaan tehty kiille. Puolukka ja kinuski – mainio yhdistelmä! Kuvan kakku on tehty kesäaikaan, koristeena on siksi sitruunamelissaa. Nyt tietenkin sopisivat puolukanvarret!