Joulukortteja?

Olemme puolison kanssa asuneet liki 40-vuotisen yhteiselomme aikana Jyväskylässä, Kangasalla ja nyt Keuruulla. Kaikkialta on tullut tuttuja ja ystäviä sekä työkavereita, joiden kanssa on vaihdettu joulukortteja. Tuo korttimäärä lisääntyi ja lisääntyi ja lisääntyi, alkoi jo lähennellä sataa. Lopulta, pari vuotta sitten, päätin, että sillä suurehkolla rahasummalla, mikä menee kortteihin ja postimerkkeihin, voisi varmasti tehdä jotakin muuta hyvää. Istuin miettimään listaani ja päätin karsia sen minimiin. Ystävät varmaan ymmärsivät ratkaisuni, sillä liimasin viimeisiin kortteihin mukaan pienen viestin. Siinä kerroin, että jatkossa annan nämä rahat hyväntekeväisyyteen ja niin olen tehnytkin. Invalidiliitto, Pelastusarmeija ja Näkövammaisten liitto jakoivat rahan viime vuonna, tämä vuosi taitaa mennä samoin.  Tuntui niin hassulta, kun jonkun entisen työkaverin kanssa ei oltu ehkä edes puhelinyhteydessä vuosikausiin, mutta jouluna vaihdettiin konemaisesti kortteja, koska nimi löytyi listalta. Tiedän, että tähän ratkaisuun on nyttemmin päätynyt muitakin tuttuja. Saatamme soitella joulutoivotuset – siinähän kuulee muutkin kuulumiset samalla!

Liitän tähän loppuun kuvan hyvän ystäväni viimevuotisesta kortista. Oli ihastuttavaa saada se ja ihmetellä, kuinka hän on jaksanut tehdä pikkiriikkisiä ristipistoja…Mutta sen taidon hän kyllä todella hallitsee monen muun taidon lisäksi! Kiitos, Ritva, ihanasta kortista ja nauttikaa joulusta siellä lämmössä, joulutähtien (siis kukkien) loisteessa!

Kategoria(t): Koti Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Joulukortteja?

 1. Metsätonttu sanoo:

  Hyvä juttu! Vaikka kortit ovat niiin ihania, olen kerännyt ne kaikki.

  Meillä oli tapana laittaa vain joka toinen joulu postia ja usein tein jollakin ohjelmalla kiertokirjeen kuvan kanssa, jossa kerroin perheemme kuulumisia, ainakin niille, joiden kanssa harvemmin olimme yhteydessä. Lapsiperheille laitoimme kortin, ehkä ajatellen, kuinka mukavalta lapsena tuntui niitä katsella. Ehkä nykyään lastenkaan silmät eivät enää jaksa sillai…

  • Metsätonttu, hyvä idea tuo joka toinen vuosi -kortittelukin! Minullakin on laatikoissa tallessa runsaasti kortteja. Ehkä nykyiset muut viestintävälineet ovat toisaalta korvaamassa kirjeitä ja kortteja, toisaalta taas kortit ovat perinne, jota kannattaisi säilyttääkin. Oma äitini esimerkiksi odottaa aina lapsilta ja lastenlapsilta kortteja ulkomailla käydessämme.

 2. Mk sanoo:

  Olen itse päätynyt samaan ratkaisuun.
  Ja miettinyt työpaikalla kuinka paljon hyvää saisikaan aikaan kaikkien ”yhteistyökumppaneiden” korttirahoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s