Vadelmahyytelökakku

Hyytelökakkujen pohjana käytetään usein keksinmuruista ja rasvasta tehtyä seosta. Mielestäni se on aika kovaa, joten olen alkanut tehdä alimman kerroksen tavallisesta sokerikakkutaikinasta. Ensin paistan kääretorttulevyn, josta leikkaan irtopohjavuuan kokoisen pyörylän. Niitä tulee kyllä kaksi, kun suunnittelee tarkoin ja kokoaa toisen kahdesta puolikkaasta. Kiva pakastaa hätävaraksi!

Ensin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, sen päälle kakkulevy. Sitten täyte: 8 liivatetta, (liotetaan ensin kylmässä vedessä ja liuotetaan kiehuvaan mehutilkkaan) purkki maustamatonta rahkaa, purkki vaniljakastiketta vaahdotettuna ja 4 dl pakastevadelmia. Tuija-serkkuni innoittamana olen nykyisin lisännyt myös hiukan tuoretta mustaviinimarjasosetta. Sokeria voi käyttää, jos tarve vaatii. Tämä seos kaadetaan sokerikakkupohjan päälle ja annetaan hyytyä viileässä vaikka seuraavaan päivään.

Kakun voi tarjota näinkin, mutta siihen voi tehdä myös päällyskerroksen: kesällä tuoreita vadelmia ja kiille tai sitten niin kuin tänään tein: Levitin pinnalle ohuen kerroksen mustaviinimarjasosetta ja lusikoin sen päälle hiukan jäähtyneen kiillekerroksen: 2 dl aroniamehua ja 2 liivatetta (liotettu ja liuotettu mehuun). Siitäpä tuli oikein jouluinen!

P.s. Tuo valkoinen tuossa kiilteen keskellä on joku ihme salamavalon heijastuma, kaipa johtuu taustan vanhasta peilistä…

Kategoria(t): Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Vadelmahyytelökakku

  1. Konnadonna sanoo:

    Ai että Sinulla on ihania kakkuohjeita! Olen kirjoittanut ohjeet muistiin, jos jouluksi vaikka kokeilisi

  2. Metsätonttu sanoo:

    Kiitos vinkeistä! Nam…

  3. Sirkku sanoo:

    Kun sinne mummolan reissulle väsäsin elämäni ensimmäisen juustokakun, kiinnitin kakkua syödessäni huomiota siihen, että Digestivemuropohja oli kivikovaa ja teki kakusta ikävästi suolaista.
    Ohjeesi tuli kuin tilauksesta, koska mainostin pari päivää sitten suureen ääneen, että pakkasessa olevista metsävadelmista tehdään jouluksi kakku ja näillä näkymin se tehdään tällä ohjeella.
    Railakkaanpuoleinen halaus sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s