Maanantaina nuoriso alkoi muistella lapsuuden riisisuklaita. Nehän ovat jopa gluteenittomia. Vieläkö ne maistuisivat entisiltä? Se päätettiin kokeilla. Meillä oli käytettävissä ihana, suloinen apukokkimme, joten hommiin!
Ensin sulatin 125 g kookosrasvaa ja jätin sen jäähtymään. Mittasin kulhoon 4 kukkuraruokalusikallista kaakaojauhetta, 2 dl tomusokeria ja 2 tl vaniljasokeria. Ne lisättiin rasvaan. Apukokki pääsi hämmennyshommiin:
Sitten kaadoin kulhoon 8 dl riisimuroja ja sepä vasta nosti kokin ihastuksen huippuunsa! Hämmennystä jatkettiin aikuistenkin apuvoimin.
Levitimme massan isoina kokkareina (iso makean nälkä!) leivinpaperille uunipellille kylmälle lasikuistille jähmettymään muutamaksi tunniksi. Ja sitten päästiin herkuttelemaan. Nam! Näitä tehdään toisenkin kerran, pieniin karkkimuotteihin. Helppoa leipomista lasten kanssa!
Voi kun minunkin alkoi tehdä noita mieli. Enää ei ole kaupassakaan sitä riisisuklaata, jota usein ostin. Nam…taidanpa tehdä joku ilta.