Pikavisiitti Tallinnaan

Olimme viime viikolla pikkiriikkisellä matkalla Tallinnassa. Keuruulta lähti sinne bussi, ei siis tarvinnut miettiä auton parkkipaikkaa tai edes pitkää ajoa Helsinkiin. Bussi oli melkoisen täysi, kun maanantaina lähdimme klo 13 toiveena päästä näkemään Euroopan kauneimmaksi joulutoriksi äänestetty Tallinnan vanhan kaupungin tori. Vaan huh huh sitä myrskyä laivamatkalla! Yäk! Ja vielä yäk!  Ei minun mahani sellaista kestänyt, ei vaikka matkatableteilla yritin sitä vahvistaa. No, kymmeneltä illalla olimme satamassa ja laivan keinuminen loppui, samoin pahoinvointi…

Yö hytissä ja aamiainen laivalla, jonka jälkeen yhdeksältä bussilla keskustaan. Yllätys oli suuri, kun ilmoitettiin, että takaisin lähdetään klo 10, koska ”pitää ehtiä sataman viinakauppaan, jossa on kuitenkin pitkät kassajonot”. Voihan että! Me suunnistimme joulutorille ja huomasimme, että kauppaliikkeet aukeavat vasta kymmeneltä. Näyteikkunaostoksiin olisi reissu jäänyt, mikäli bussin kyydissä olisimme kulkeneet. Sitäpaitsi tarkoitus ei ollut hamstrata alko-tuotteita, kuten  ilmeisesti suurimmalla osalla oli. Siispä jatkoimme jalkaisin.

Ehdimme käydä torilla. Siellä oli kaunista, vaikka kuusi olikin juuri edellisenä päivänä myrskyssä kaatunut ja sitä nyt pystytettiin. Kaikki somat myyntikojut eivät olleet vielä auki, mutta porot olivat heräilleet ja katselivat turisteja siisteissä aitauksissaan. Voi vaan kuvitella, millaista siellä olisi iltavalaistuksessa, piparien ja glögin tuoksuessa. Ravintolan terassilla oli illanistujaisiin lampaan taljat ja shaalit tuoleilla!

 Kaikenlaista pikkukivaa lopulta löysimme ja laivalle kävellessä oli ihan iloinen mieli. Kotona olimme illalla jo yhdeksältä, tuulikin oli tyyntynyt. Silti: liian vähän aikaa, ei enää toiste tällaista pikamatkaa, vaikka kuinka helposti kyytiin pääsisi!

Advertisement
Kategoria(t): Matkat, Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Pikavisiitti Tallinnaan

  1. Metsätonttu sanoo:

    Ihmeellinen tähän aikaan tuo terassi taljoineen! Ihana!

  2. Mk sanoo:

    Huh, yhden hurjan syysmyrskyn laivalla kokeneena en enää merelle lähde.
    Mukavaa kun pääsee matkailemaan edes näin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s