Laavu

Kuten aiemmin kerroin, uimarantaan on liian hyvä näkyvyys maantieltä, joten päätimme pystyttää sinne matalan laavun näkö- ja sadesuojaksi. Sellaisen sai rakentaa ilman rakennuslupaa. Etsimme varastoista kaikkea mahdollista vanhaa materiaalia poiskäytettäväksi, siispä perustuksina oli jopa katkennut puhelinpylväs, joka sekin oli lojunut kauan riihen luona odottelemassa uusiokäyttöään.

Laavu on kevytrakenteinen, perustuskin on samaa sarjaa. Kulmaraudoilla ja nauloilla osat toisiinsa kiinni…Jos talven routa sitä nostaa, niin kesä vuorostaan laskee! Esikoinen oli mestarina katon teossa. Taakse istutin vielä unkarinsireenejä taimiston loppuunmyynnistä. Joskus koko laavu toivottavasti jää niiden taakse piiloon.

Koska peräseinällä korkeutta ei ole nimeksikään, rakensimme sinne säilytyslaatikot irrallisine kansineen.  Näin tämäkin osa tuli hyötykäyttöön vaikkapa uimalelujen varastointia varten.

Toiselle sivulle rakennettiin  isompi (ilmapatjan syvyinen) varasto, johon voi säilöä lukon taakse muutakin tarpeellista. Penkiksi löytyi vanha lankku, joka nostettiin ikivanhojen, riihen hirsiseinistä joskus poissahattujen pätkien päälle, alle tuli tila nuotiopuille. Jäipä Mikaelillekin vielä jäännöspaloista oma pieni penkki! Toiseen päätyyn jätettiin ikkuna-aukko, mistä Mikael voi papan idean mukaan ”myydä mehua” janoisille tai vaikka karata isompana lamppis-leikkien yhteydessä piiloon…

Laavun eteen etsittiin tulisijaa varten kivet pellon kivirauniosta.

Pöytä ja penkit kesän eväsretkille tuunattiin vanhoista, osin jo lahonneista painekyllästetyistä pihakalusteista, jotka Topi-ystävä oli kauan sitten tehnyt.  Kaipa ne kestävät jalkojen uusimisen ja sierettyneiden kansilautojen kääntämisen sekä valttauksen jälkeen vielä muutaman vuoden!

Monena  pimenevänä syysiltana istuimme isommalla joukolla tai puolison kanssa kahdestaan tulta, kuuta ja järveä katselemassa. Iäkäs äitinikin halusi usein tulla mukaan. Oli ihanaa nauttia uurastuksen tuloksista illan hämyssä nuotion lämmössä. Mutta vielä mukavampaa on odotella ensi kesää, kun kaikki on valmiina!

Advertisement
Kategoria(t): Koti, Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Laavu

  1. Nettimartta sanoo:

    Kyllä nyt kelpaa oleilla uimarannalla. Tuli tosi viihtyisän näköinen oleilulaavu. Ootte te kyl kekseliäitä ja käteviä.

  2. Mardu sanoo:

    Wau tosi upee!! Mikäs sen ihanampaa kun istua nuotion äärellä illan pimentyessä. Vielä kun joku olisi soittelemasa kitaraa nuotion loimussa. Kuulostaa niin ihanalta.

    Ensin katoin noita kuvia, että mitähän tostakin tulee. Lopputulos ylitti kyllä kaikki ennakko odotukset! Hienoa työtä, kyllä teillä on sitte niin kätevää porukkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s