Operaatio uimaranta, osa 2

Jäin viimeksi kertomuksessani siihen, että tulevaan uimarantaan ajettiin hiekkaa. Oli jännittävää seurata, pääseekö kuirma-auto tyhjänä takaisin melkoista ylämäkeä – välillä oli vaikeaa!

Entä sitten jäälle meno? Koska mies oli pudonnut jo kerran, hän ei ollut innokas uusintatutkimuksiin. Onneksi Pentti-ystävä, jolla on kokemusta oman uimarannan tekemisestä, tuli apuun. Hän kairaili reikiä ja todettiin, että järvi oli rannassa jäätynyt pitkälti jopa pohjaan saakka ja syvemmälläkin oli yli 50 senttiä. Kestäisi kuulemma traktoria! Lähteen paikka oli kyllä edelleen sulan oloinen, mutta se jätettiin omaan rauhaansa.

Jäälle  levitettiin isosta rullasta eristekangasta ja naapurin Manu jakeli etukuormaajallaan hiekkaa rannan kasoista. Lapioitakin tarvittiin ja minä pidin huolta talkooväen muonituksesta. Pakkasta oli silloinkin reippaasti.

Koko päivän uurastuksen jälkeen suunniteltu alue oli peitetty parinkymmenen sentin hiekkakerroksella ja voitiin huokaista helpotuksesta: Jää kesti operaation – nyt vain kesää odottelemaan.  Suurkiitos kaikille mukanaolijoille! Ilman apuanne emme olisi onnistuneet!

Miten hiekka asettui paikoilleen ja mitä muuta kesällä tapahtui, siitä kerron kolmannessa postauksessa.

Kategoria(t): Koti, Maisema Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s