Näppärät keittiöapulaiset

Tein tänään lanttulaatikkoa, jonka sitten pakastin paistamattomana. Porkkanalaatikkopäivä oli eilen ja huomenna perunalaatikkopäivä. Bataattilaatikkokin täytyisi valmistaa, kunhan ensin käyn kaupassa. Tämä etukäteisvalmistelu on mielestäni aina yhtä mukavaa – tietää, että joku suuritöinen on jo valmiina joulun ruokapäydässä. Aattona puristelen ne sulatettuina muovipussin kulmasta voideltuihin vuokiin ja paistelen. Teen kaikkea aina isomman satsin: on mukavaa myöhemmin ottaa pussukoita käyttöön – meillä kun laatikot eivät ole pelkästään jouluruokaa.

Mutta niistä näppäristä keittiöapulaisistahan minun piti kirjoittaa. Ajatus tuli mieleeni nimittäin juuri lanttuja pilkkoessani. Ne ovat usein isoja, kovia ja vaikeasti pienennettäviä. Halkaisen ne ensin ja kuorin vasta viipaloinnin jälkeen, mutta tuo halkaisuhomma on ainakin minulle juuri se hankalin osio. Kauan sitten ostin jostakin veitsen päälle liukuvan muoviläpyskän, jolla voi toisella kädellä painettaessa lisätä tehoa. Se on ihana apulainen!

Toinen apulainen, joita minulla on useampikin, on aika uusi tuote: eri kokoiset silikonikannet. Ilman niitä en enää haluaisi olla! Ei tarvitse etsiä kunkin kattilan omaa kantta, lopsauttaa vain silikonin päälle. Sopii, vaikka olisi liian isokin. Kannet ovat ihanteellisia myös jääkaapissa säilytettävien ruokakippojen suojina. Vuosia sitten tuo punainen oli ainoa myynnissä oleva –  muistaakseni aika kallis silloin. Nyt on useammassakin kaupassa ollut saatavana edullisia, vastaavia tuotteita.

Voin siis  pilke silmäkulmassa paljastaa salaisuuden, että minullakin on silikonit, tosin vain keittiön laatikossa…

Advertisement
Kategoria(t): Koti, Niksit Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Näppärät keittiöapulaiset

  1. Metsätonttu sanoo:

    Kiitos vinkeistä! Tuo läpyskä veitsen päällä olisikin tosi hyvä!

    • Metsätonttu, läpyskä ON tosiaan hyvä. Ja Lissu, minulla on monenmoisia silikonikauhoja sun muita, mutta eihän sitä koskaan tiedä, mitä tulevaisuus näyttää. Ai niin, onhan minulla oikeassa silmässä silikonivanne tukemassa verkkokalvoa, teen siis melkoisen läheistä tuttavuutta!

  2. Lissu sanoo:

    Vai ettà oikein silikonit! Minà vielà hieman vierastan niità, syystà tai toisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s