Iloinen näköuutinen

Huh huh! Olipa helpottavaa saada eilen puhelu Jyväskylän silmälääkäriasemalta: Kaikki onneksi kunnossa. Lääkäri  nimittäin pelkäsi, että raihnaisiin silmiini olisi tulossa myös glaukooma, piilevä sellainen. Kaikissa tapauksissa silmänpaineet eivät kuulemma nouse! Sukurasite on melkoinen, joten joka tapauksessa seuranta on tarpeen. Nyt tutkimus tehtiin näköhermoja kuvaamalla. Se olisikin ollut sitten jo seitsemäs hankala vaiva meikäläisen silmissä! Synnynnäisiä ovat näkökenttäpuutos (puolet molemmista silmistä) ja nystagmus. Myöhemmin ilmenneitä harmaakaihi (leikattu kummastakin), värikalvon tulehdus ja herpes (molemmat kerran) sekä viimeisimpänä, kaksi vuotta sitten, laaja verkkokalvoirtautuma.

Viimeinen ongelmani meinasi viedä näön kokonaan toisesta, paremmasta silmästäni, sillä eräs Keuruulla vieraileva silmälääkäri ei valituksiani noteerannut eikä tutkimuksissa (10 minuutin käynti) huomannut mitään erikoista. Onneksi lähdin, voimakkaita valonvälähdyksiäni ihmetellen, Jyväskylään, josta hoito jatkui monien mutkien ja ongelmien kautta lopulta maaliskuussa Kuopioon leikkaukseen. Paljon ikäviä vaiheita ja takapakkia oli sinä keväänä paperien häviämisestä epäonnistuneen laseroinnin kautta luomen alle jääneeseen irtolanganpätkään asti. Sairaalan uusi vuosikin tuli koettua: Loikoilin Jyväskylässä  5 vuorokautta vetoisen ikkunan vieressä ja yritin lakanoista saada esteitä viimaan – ulkona 30 astetta pakkasta. Kotona oli tarkoitus viettää kihlajaisia… Maaliskuussa vihdoin pääsin leikkaukseen Kuopioon, jonka jälkeen  makasin vielä kaksi viikkoa sohvalla samassa asennossa (kaasuhoito).  Loppu näkö onneksi pelastui. Eräs Jyväskylän lääkäreistä kyllä totesi, että verkkokalvoni on hauras ja toimii kuin vanha auto: Kun yhdestä paikasta korjaa, niin vierestä hajoaa…

Nautitaan, ystävät, tästä hetkestä ja iloitaan kiitollisina terveydestä sekä kaikesta kauniista ja hyvästä  ympärillämme!

Mainokset
Kategoria(t): Koti, Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Iloinen näköuutinen

  1. Metsätonttu sanoo:

    Olen iloinen puolestasi! ❤

  2. Nettimartta sanoo:

    Noh, onpa sulla ollut monta kommervenkkiä matkassa. Hyvä, kun asiat kuitenkin kääntyivät parhain päin. Mutta näinhän tämä elämä menee, että kaikkiin vaivioihin on vain sopeuduttava, muuten menee elämä pelkäksi valitukseksi. Sulla on hyvä asenne, ihana perhe ja sokerina pohjalla pikkuinen Mikael ilostuttamassa.

    • Nettimartta, aivan niin! Ja vaikka osa ongelmistani on sikiökautisia, (voisin olla sokea tai CP-vammainen), olen kuitenkin pärjännyt elämässä ihan mukavasti. Tällaiseenkin näköön sopeutuu, kun muusta ei tiedä! Osaa varoa tilanteita. Mitä nyt välillä en huomaa, kun joku vaikkapa ojentaa jotakin ”väärältä” puolelta. Opiskeluaikaan luennoilla oli inhottavaa vilkuilla kiertävää nimilistaa, jos se tuli oikealta! Ajokortinkin aikoinaan sain, kun silloin ei kysytty vielä näkökenttää! 45-vuotiaana se tosin otettiin pois, kun lääkäri sai kuulla rehellisen tunustukseni…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s