Syksyisiä kuvia

Nuoret haravoivat pihamaata jo pari viikkoa sitten, mutta kaikki lehdet eivät silloin olleet vielä varisseet. Eilen oli kaunis päivä ja olikin oikein mukavaa olla pihatöissä haravan kera. Pitkä sireeniaita oli vihdoin pudottanut rumiksi ruskettuneet lehtensä vahvaksi kerrokseksi, hyvähän siitä oli eroon päästä. Muuten en ole kovinkaan tarkka näissä hommissa – kyllä se nurmikko sieltä ensi kesänä esiin puskee, vaikka lehtiä jäisikin hajalleen pihamaalle. Hoidettu alue on meillä lähes puoli hehtaaria, joten työtä riittää muutenkin.

Marja-aronia-aidanne oli kaunis syysväreissään! Maantien suuntaisesti istutettu sireeni on sen sijaan vielä aivan vihreänä tässä kolmisen viikkoa sitten otetussa kuvassa.

Rantamaisema on ollut ihana myös tänä syksynä. Oikealla, keskellä peltoa, on pyöreä kiviraunio, jossa kasvaa pihlaja. Jos tarvitsemme kiviä, niitä yleensä löytyy täältä. Vuosikymmenien ajan niitä on sinne pellosta kuskattu!

Punertavan heinäkasvin ostin keväällä terassille. Ihastuin sen ulkonäköön torilla, mutta nyt syksyllä se yllätti hauskoilla kukinnoillaan. Mikähän lie olikaan nimeltään? Saattaisin ostaa ensi keväänäkin, niin vaatimaton se oli hoidon suhteen. (Haukka-moottorisahaveistoksen mies sai kavereiltaan täyttäessään 60 vuotta. Tykkään!)

Keittiön ikkunasta (kuvattu lasin läpi) näen koriste-omenapuun. Joka syksy ripustan siihen lyhtyjä, joissa sitten pidän kynttilöitä. Ainoita valoja, mitä voin pimeyden keskellä nähdä…meillä kun ole katulamppuja! Mutta tähtitaivas, se on kuitenkin kaunein talvivalaistus.

Advertisement
Kategoria(t): Maisema, Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Syksyisiä kuvia

  1. Lissu sanoo:

    Ihan haikea olo tuli. Varsinkin tuo rantakuva on ihana! Vai on siellà edelleen suppiksia pilvin pimein. Voishan niità taas poimia… Onkohan siellà vielà lumetonta joulukuun puolessa vàlin? Ostin nàet paluulipun. Jouluksi Keuruulle.

  2. Oi, miten ihastuttavat maisemat ja syysvärit teillä! Varsinkin tuo marja-aronia-aidanne on kerrassaan loistava!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s