Rengashuivi lämmittää kaulaa

Kekkasin joku aika sitten netistä (blogisivua en valitettavasti enää uudelleen löytänyt) idean lämpimään rengashuiviin. Olipa nopea tehdä! Langaksi käy varmaankin mikä tahansa pehmeä mohair, mutta minulla sattui olemaan kerä Novitan Softya. Puikot olivat kokoa 6 ja yritin tehdä löysää, varsinkin kerroksen ensimmäinen silmukka vedetään pitkäksi. Varsinaista ohjetta ei silloin huiviin ollut, mutta minä tein näin:

Loin 29 silmukkaa ja aloin neuloa: ensimmäinen silmukka löysästi oikein, sitten langan kierto ja kaksi oikein yhteen. Tätä koko kerros loppuun ja viimeiset  kaksi silmukkaa sitten langan kierron jälkeen oikein yhteen. Työ käännetään ja jatketaan samoin: Ensimmäinen oikein (löysä!), loppu kerros langan kierto ja kaksi oikein yhteen. Viimeiset kaksi jälleen oikein yhteen. Siinä se! Jatketaan niin kauan kuin lankaa riittää tai tarpeen mukaan, päätellään ja ommellaan renkaaksi. Voi tietenkin jättää yhdistämättäkin, jos haluaa pitkän kietaisuhuivin. Mielestäni langasta tuli juuri sopivan pituinen huivi, ei liian pitkä eikä liian lyhyt. Riittää kahteen kiepautukseen kaulalla, pituus on noin 130 senttiä. Muistathan, että  neulos venyy kuitenkin aina käytössä, mistä syystä reunan kiristämättömyys on tärkeää. Eli ensimmäinen silmukka tarpeeksi löysänä!

Advertisement
Kategoria(t): Käsityöt Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Rengashuivi lämmittää kaulaa

  1. Lissu sanoo:

    Tuopas on hyvà malli ja mulla on just tuommoista ihoystàvàllistà lankaa tuolla pyòrimàssà. Jokos siellà kaulaa pitàà làmmittàà?

    • Lissu, täällä on edelleen melko lämmintä. Suppiksiakin kasvaa aina vaan, ihan hurjasti! Ajattelin just viikolla sinunkin sienireissujasi, kun taas käytiin hakemassa ystävälle ja ystävän kanssa noin kolme ämpärillistä…Hyvä, kun löytyi vielä sellainen, jolle voi kerätä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s