Hirvikeitolla

Tänään Mikaelkin oli ensimmäisen kerran maalaiselämälle tyypillisissä syyskauden juhlissa: hirvikeitolla. Pikkumiehellä oli kyllä omat kiisselit mukana, mutta me muut saimme nautiskella herkullista keittoa ja kaiken kruunasi täytekakkukahvi. Oikein mukava reissu! Kiitokset järjestäjille, jos tätä satutte lukemaan!

Meidän isäntä ei metsästysporukoissa ole mukana, vaikka usein on pyydetty. Olen siitä ainoastaan iloinen, sillä kaikki viikonloputhan siinä syyskaudella menisi, joskin raitista ilmaa ja liikuntaa tulisi tilalle. Paikallisessa K-marketissa oli hirvenlihaa myynnissä, 29 euroa kilo, mutta mielihyvin maksan kerran vuodessa pienestä erästä jonkin verran, kun siitä ilosta saan pitää miehen kotosalla! Eli itsenäisyyspäivänä herkutellaan hirvellä meilläkin. Hyvä, että jotkut jaksavat metsästää, tulee vähemmän hirvikolareitakin.

Muistan erään itsenäisyyspäivän, kun ajattelin tehdä jotakin oikein suomalaista. Ostin K-marketin riistaviikolta jäniksen lihaa, jota yleensä ei ole myynnissäkään, ja muistelin anopin tapaa tehdä appiukon ampumista jäniksistä uunipataa. Hyväähän siitä tuli, vaan ei se nyt oikein Suomen itsenäisyyspäivään kuulunut kun oli brasilialaista pitkäkorvaa, minkä vasta jälkikäteen huomasin!

Harmillisesti mukana ei tänään ollut kameraa, mutta laitetaanpa kuvaksi viikolta kaunis, koko taivaan mittainen  sateenkaari. Harvinainen näky tähän aikaan vuodesta! Mies sattui olemaan rannassa traktorilla, mutta ei tainnut huomata aarretta kotiin ajaessaan. Ajoi nimittäin ihan sateenkaaren läpi!

Kategoria(t): Maisema, Pikkuväen kanssa, Sekalaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Hirvikeitolla

  1. Niin minustakin! Silloin oli jotenkin niin erikoinen valaistus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s