Mustikkalikööri

Olen aiemmin tehnyt useinkin likööriä erilaisista marjoista: vadelmista, mansikoista, tyrnistä, mesimarjoista, karviaisesta (erityisen hyvää) ja mustikoista. Jotta tämäkin asia tulisi taas teille lukijoilleni valokuvattua, tein eilen satsin mustikkalikööriä Liköörikirjan (1995) ohjeen mukaan. Ohjeet eri marjoille vaihtelevat, mutta mustikoille tehdään näin:

3 dl mustikoita (pakastetut käyvät mainiosti), 35 cl kirkasta alkoholia ja 2 dl sokeria pannaan lasitölkkiin. Ravistellaan tai sekoitellaan silloin tällöin seuraavan kahden kuukauden aikana, sokeri sulaa sekaan pikkuhiljaa. Siivilöidään, pullotetaan ja ”unohdetaan” muutamaksi kuukaudeksi kaappiin. Helppoa, vai mitä? Maku on alussa aivan raaka, mutta säilytyksen aikana se muuttuu pehmeäksi, ihanaksi kahvikutsujen erikoisuudeksi. Ainakin yhtä hyvää kuin Alkon mustikkalikööri. Alkoholimäärää en ole koskaan mitannut, mutta sokeri laimentaa kirkkaan ehkä puoleen, siis noin 20 prosenttiin, ainakin oletan niin. Vuosien tauon jälkeen on meilläkin nyt tekeytymässä omaa likööriä, blogiystävien kunniaksi. Kiitos teille, lukijani, enpä olisi keväällä arvannut, että teitä on niin runsaasti!  Saisiko olla kupponen kahvia ja pikkutilkka likööriä? Siis ei vielä, mutta ehkä pääsiäisenä?

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - Jälkiruuat ja muuta makeaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta artikkeliin: Mustikkalikööri

  1. Lissu sanoo:

    Si, grazie! Kokeilepas myòs Limoncelloa (sitruunalikòòrià), jos saat jostain luomusitruunoita!!! Tuon sulle luomulaakerinlehtià, joista voit myòs kokeilla upeaa likòòrià. Sità ei ainaskaan Suomen Alkosta lòydy.

    • Lissu, muistan sen ihanan Limoncellon Italian matkoilta! Kaunis pullo on vieläkin tallessa…Nam! Tuo laakerinlehtilikööri on kyllä uusi tuttavuus. Onko sellaista sitten myynnissä siellä?

  2. Lissu sanoo:

    Laakerinlehtilikòòrià olen saanut ystàvillàni ja olen sità itsekin tehnyt. Kaupoista en tiedà.

  3. metsätonttu sanoo:

    Mielenkiintoista. En tosin raski mustikoistani luopua likööriksi, kun ne ovat niin hyviä muutenkin ja tuntuu etteivät koskaan riitä. Mutta ne pienet erät mesimarjoja, mitä olen löytänyt, ne uutan koskenkorvassa.

    Samoin luin jostakin, että jopa kuivatut piparmintun lehdet käyvät tähän hyvin, ja kun minulla oli edellisvuodelta iso purkki, löin ne koskenkorvaan. Ja voi jukra, sehän oli parempaa kuin Alkon, anteeksi sille. Taidan kokeilla myös tuoreella nyt, kun poimin sen ennen pakkasia. Sillä oli sellainen ihanan viilentävä vaikutus, pitäisi säästää ensi kesän helteisiin.

    Ruotsissa opin aikoinani noita taitoja, siellähän käsitellään karhunvattuja ja kirsikoita tuollain.

    • Lissu, sittenhän saan ohjeen sinulta! Mk, karpalolikööri – varmasti hieno makiu! Metsätonttu: Meillä on ollut paljon mustikoita parina viimevuonna. On kertynyt vähän varastojakin. Tytär kävi juuri fysikaalisessa ennen tätä ja sai jumppaohjeet, mutta joku naprapaatti tai vastaava olisi varmaan hyvä. Tampereelta kai löytyisikin. Selkärangassa on perusvikaa ja raskauden jälkeen taitaa lihakset olla huonossa kunnossa, vaikka ennen on paljonkin liikuntaa harrastanut. Surullista oli katsella kaksin kerroin varovasti etenevää hahmoa…

      • Vielä metsätontulle: Miten teit piparminttuliköörin? Kuinka kauan piti liotella? Sokerimäärä? Missä vaiheessa? Mielenkiintoista. Eräs tuttava teki ruusun terälehdistäkin likööriä.

  4. Mk sanoo:

    Kiitos vinkistä!
    En muistanutkaan koko liköörin tekoa vaikka äitini teki ennen karpaloista sitä.
    Väri ja maku olivat ihania.

  5. pirjetta savio sanoo:

    Minun ohjeeni ei ehkä seuraa edellisiä aiheita.En keksinyt parempaakaan kohtaa.
    Nyt viimeisiä aikoja tehdä ruusuöljyä.Ohje Voi Hyvin lehdestä muistaakseni.
    Ruusun terälehtiä rypsiöljyyn viikoksi.Terälehtiä pitää käännellä päivittäin,jotta kaikki ilma poistuu lehdistä.
    Vinkiksi lehdet alkaa homehtua,jos ei kääntele.
    Ohje liittyy ohjeeseen ”Virkistävä jalkakylpy”
    Ruusuöljyä
    Ruusun terälehtiä
    IIsoppia
    Merisuolaa
    Jalkakylpyä en ole kokeillut,ruusuöljy ihanan tuoksuista.Iisoppi kadonnut yrttipenkistä.Katselen ruokakaupan yrttiä,jos sieltä löytyisi ja istutan maahan.
    Sillä tavalla saa keväällä isommat ja edullisemmat yrttien taimet.Alkuun kannattaa pitää sisällä ja totutella ne kasvun alkuun ja suihkutella.Alkavat yleensä ihan hyvin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s