Hillotut, vihreät tomaatit ja vähän muutakin

Revin kasvihuoneesta kaikki tomaattikasvustot kompostiin ja keräsin sadon terttuina ämpäreihin. Tosiasia kuitenkin on, että eivät sisällä kypsytetyt tomaatit ole enää yhtä maukkaita kuin auringon kypsyttämät, joten niitähän täytyi sitten säilöä jotenkin. Pienet, punaiset kirsikkatomaatit halkaisin ja levitin tarjottimelle leivinpaperin päälle kupera puoli alas päin, sitten koko hökötys pakasteeseen. Kun puolikkaat olivat jäässä, keräsin ne muovipusseihin – ja taas löytyy talvella omia tomaatteja pizzaan tai piirakkaan! Tuo, että ne olivat noin päin jäätymässä, oli uusi ideani – lähtivät aivan helposti irtikin, kun eivät olleet märkä puoli alas päin, kuten ennen olin tehnyt. Isot tomaatit on viipaloitava, jos ne haluaa pakastaa – niitäkin olen käyttänyt.

Sitten  kaivoin esille reseptin Taimi-anopin vanhasta keittokirjasta: hillotut, vihreät tomaatit. Ensin ne piti kuoria, mikä onnistuikin aika mukavasti kiehautuksen jälkeen. Aluksi vain ristiviilto kuhunkin tomaattiin. Sitten liemen keittoon: 4 dl sokeria, 2 dl väkiviinaetikkaa, 2 dl vettä, 10 neilikkaa ja pala kanelitankoa keitetään liemeksi. Siihen kuoritut tomaatit ja hauduttamista jatketaan, kunnes niistä tulee läpikuultavia. Liikaakin voi keittää – silloin ne menevät rikki…Ohjeessa oli, että mausteet pannaan sideharsonyyttiin, mutta minä panin ne ihan siltään. Ongin sitten myöhemmin pois…

Liemi oli HURJAN HERKULLISTA! Viikon verran saavat muhia jääkaapissa ja sitten maku on tunkeutunut sisuksiin asti. Tänään maistetaan! Ainakin aiemmin ovat olleet hyviä – saapa nähdä, maistuuko nuorisolle.

Advertisement
Kategoria(t): Kokataan - Lisäkkeet, salaatit, Niksit Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Hillotut, vihreät tomaatit ja vähän muutakin

  1. Ilkka jaakkola sanoo:

    Ommuuten herkullisia!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s