Aroniaviini, osa 4

Jatkan taas hiukan viinistä. Kaksi päivää on edellisestä vaiheesta kulunut ja eilen lapposin viinin jälleen toiseen astiaan. Pohjasakkaa ei juurikaan enää ollut. Lisäsin kaksi viimeistä pussillista valmistuspakkauksesta ohjeen mukaan ja sitten piti tehdä se, mitä kaikille itsetehdyille viineille tässä vaiheessa tehdään: Niistä on saatava hiilidioksidi OIKEIN hyvin pois! Eli sormi vesilukon aukkoon ja astiaa hölskytetään voimakkaasti. Aina välillä päästetään ”höyryt”pihalle ja taas höskytetään. Tein tätä varmaankin vartin verran, sitten vasta paine oli hellittänyt. Tämä työ on oleellinen osa kirkastamista: Jos hiilidioksidia jää viiniin paljon, siitä tulee sameaa. Nyt astia on jälleen korkealla tuolillaan seuraavan viikon, siihen ei saa koskea ollenkaan. Eli tarina jatkuu taas viikon kuluttua! Silloin ollaankin ihan loppuvaiheessa…

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - Jälkiruuat ja muuta makeaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s