Kääretorttu ruisjauhoista

 Lissu-ystävä kävi meillä vierailulla, ennen ”syysmuuttoaan”. Kahvin kanssa hänelle oli tarjolla tällaista kakkua:

Kääretorttupohjaan vatkataan ensin 4 munaa ja 1½ dl sokeria. Jauhoseokseen laitoin 1½ dl ruisjauhoja, ½ dl perunajauhoja  (tai pelkästään 1½ – 2 dl ruisjauhojaja) sekä 1 tl leivinjauhetta,  sihdin läpi kevyesti hämmentäen. Paisto leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Kun pohja on kumottu sokeroidulle leivinpaperille, sen annetaan jäähtyä. Täytteeksi 2 dl kuohukermaa vatkattuna, purkki maitorahkaa, maun mukaan (½ dl) sokeria, 1 tl vaniljasokeria sekä 3-4 dl pakastemustikoita. Sitten rullalle! Marjoja voi vaihdella mieltymysten mutaan, mutta eipä uskoisi, miten maukasta on ruis tässäkin leivonnaisessa!

Kategoria(t): Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Kääretorttu ruisjauhoista

  1. Lissu sanoo:

    Voin vakuuttaa, että oli hyvää, kuin myös se herkullinen kesäkeitto. Kiitos vaan. Hyvää syksyä sinne laavun tuntumaan.

  2. Nettimartta sanoo:

    Herkkutorttu, jonka minäkin voin syödä (olen allerginen vehnälle ja kauralle). Tätä(kin) täytyy kokeilla…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s