Syysretkellä Kiiskilänmäellä

Eilinen hieno syyssää innosti meidät, Mikaelin perheellä vahvistettuna, lähtemään luontoretkelle Multialle, Nikaran kylään. Sinne, Kiiskilänmäelle, on rakennettu eteläisen Suomen korkeimmalle paikalle näkötorni. Pihapiirissä on myös laavu, kota sekä puuvaja, vessakin löytyy. Aamuvarhaisella pakkasimme eväät ja Mikaelin reppuihin ja suunnistimme autolla nelisenkymmentä kilometriä Kiiskilänmäelle. Pakkasyön jälkeinen luontopolku oli ihana, varsinkin soiden ylitys pitkospuita pitkin! Se oli minusta ihan parasta!

Puolivälissä vaellusta saavuimme Lauttajärvelle. Kaunista aamu-usvaa!

 Reitti oli noin seitsemän kilometriä pitkä, mutta Mikael viihtyi mainiosti isän sylissä Manduca-merkkisessä kantorepussa, on kuulemma todella mukava myös ”kamelille”. Lapsi voi olla joko taka- tai etupuolella, isän mukaan etupuolella olevaa lasta on helpompi suojata oksilta. Matkan edetessä maisemat vaihtuivat. Reilun tunnin kuluttua saavuimme lähtöpisteeseen, oli eväiden aika. Kaikilla oli jo nälkä, mutta eipä hätää, syötävääkin löytyi jokaiselle. Mikael nautti valtavasti!

Sitten oli aika kiivetä kaikiki 86 porrasta näkötornin huipulle. Huh…onneksi ei tuullut lainkaan! Eikä Mikaelia pelottanut yhtään…hihkui vain iloisesti.Vasta kun kurkisti alas, huomasi, miten ylhäällä olimme. Huipulta voisi hyvällä säällä ja kiikarilla nähdä muistakseni jopa seitsemän kirkontornia. Päivä oli ihanteellinen retkeilyyn. Edellisestä kerrasta, oikein eväiden kera, olikin jo ihan liian kauan aikaa, vuosia varmaankin. Nyt, kun näki, miten pikkuinenkin iloitsi, täytyy koko joukolla tehdä useammin eväsretkiä. Vaikka kotimetsän puolukkamättäille! Kun paluumatka alkoi, oli meillä kaiken kukkuraksi vielä ämpärillinen suuria suppilovahveroita, jotka sattumalta huomasimme kotimatkalla metsässä. Onneksi oli muovipusseja mukana. Voiko iloisempaa joukkoa ollakaan kaiken tämän reippailun ja saalistamisen jälkeen… Pirteitä syysilmoja meille kaikille!

Kategoria(t): Maisema, Matkat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s