Marja-aronia

Keväällä yksi aiheeni oli tuo mainio pensas, marja-aronia. Nyt sato on taas parhaimmillaan, pensaat notkuvat mustien marjojen painosta. Niitä on niin hauska kerätä, ämpärilliseen menee tuskin kahtakymmentä minuuttia, joten helposti hamstraa marjoja ihan liikaa…Tänä syksynä olen tehnyt mehua mehustimella ja osasta siitä sitten hyytelöä. Sato on jo niin kypsää, että pelkkään hillosokeriin en uskaltanut päätyä, sen sijaan käytin sinistä Melatinia ohjeen mukaan. Siitä tulikin oikein sopivan kiinteää. Ohjeesta poiketen kaadoin mehun litran purkkeihin (pitäisi olla pikkupurkkeja) mutta hyvin hyytyi näissä isoissa purnukoissakin. Pääruokien lisäkkeenä me sitä käytämme, erityisesti broileriruokien. Hyvää!

Ensi viikolla olisi tarkoitus kerätä marjat punaviiniä varten, mutta teen sitten siitä projektista ihan oman kirjoituksen. Viinihiiva on kuitenkin jo hankittu, joten lähdenpä tästä etsimään aitasta käymisastiaa ja muita tykötarpeita – ovatkin olleet siellä jo monta vuotta unohduksissa!

Kategoria(t): Kokataan - Jälkiruuat ja muuta makeaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Marja-aronia

  1. Sirkku sanoo:

    Sitä viinin ohjetta jäänkin mielenkiinnolla odottamaan. Jo pelkkä puolukka-aroniamehukin on kuin viiniä.

  2. Lissu sanoo:

    Oletkos keittänyt aronioista vispipuuroa? Omenamintun viimeisin postaus näytti olevan siitä aiheesta. Minä odottelen sitten maistiaisia siitä viinistä. Heh, heh!

    • Lissu, en ole vispipuuroa kokeillut. Täytyypä kokeilla! Ja jos viini onnistuu, niin toki on sinulle jemmattuna, kunhan palajat Suomeen…
      Sirkku, aiemmin tein useinkin aroniaviiniä, mutta nyt se on jäänyt useaksi vuodeksi unohduksiin. Ehkä siksi, että ei tule paljoakaan viiniä tai muuta vastaavaa juotua. Ja jos se vähäkin juonti on aina saman makuista, niin kyllästyyhän siihen! On kivempi ostaa joskus eri merkkisiä kaupan viinejä ruualle. Mutta kaikki valmistustarvikkeet on tallella, joten kokeillaanpa taas!

  3. Markku Leino sanoo:

    HEI VAAN RIITTA. Täällä Porissa tulee tosi hyvin Aroniaa. Monet vuodet jo tehnyt mehua itselleni ja vanhemmilleni ja tutuille. Martoilta sain vinkin laittaa mehu-maijan pohjalle raparperia. Hyvää tuli. Mut aina niit jää toho aitaan linnuille liikaaaki ko koska loput vie pakkane. Tieräkkö sää mitä niist sais tai vois pyytää 10 litraa ämpäreineen. Jos torilla myyrää mustikkaa 80 litraa ämpäri. Ni kai aroniasta vois ainaki 60 e /10 ltr ämpäreineen saara. Vai onko liian vähän? Se on tärkeämpää silti, että tavaraa liikkuu ja tietous lisääntyy.

    • Enpä osaa sanoa, en ole koskaan nähnyt torilla aronioita. Muoviämpäri maksaa kai euron ja aronioitahan on nopea poimia – menee ehkä 20 minuuttia/10 litraa. Mustikoissa menee kyllä monta kertaa enemmän aikaa, joten aronioiden täytyisi olla mielestäni paljon halvempia. Mutta voithan kokeilla hinnoitella kovemmin – eihän sitä koskaan tiedä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s