Pullomietteitä

Viime yönä heräsin kolmen aikoihin siihen, kun Katti Kononen, 16 v,  mielestäni yski pihalla. Se kamala hinkuminen kuului makuuhuoneen avoimesta ikkunasta monenmonituista kertaa. Lähdin katsomaan kissavanhuksen tilaa ulos, mutta siinä vaiheessa vastaan tulikin kehräävä ja ruokaa kinuava kattinen…No hyvä niin. En vaan saanut enää unta ja siitäpä sitten syntyikin seuraavanlaisia ajatuksia:

Mielestäni tuo pullokeräyksen verotus on aivan kummallista. Pullopantithan korotettiin juuri siksi, että ihmiset palauttaisvat tölkit paremmin eikä niitä jäisi luontoon roskiksi. Jos joku jättää panttinsa hyödyntämättä, hänhän tavallaan lahjoittaa osuutensa toisille. Silloin se, joka keräilee pulloja, kuuluukin lahjaverotuksen piiriin. Lahjan taas saa antaa toiselle verottomana aina 4000 euroon saakka, eipä taida yhdeltä janoiselta ihan niin suuria summia kertyä! Pulloja voi löytyä paljon, mutta lahjoittajia on miltei yhtä monta! Ja alle 4000 euron lahjaa ei tarvitse ilmoittaa verottajalle eikä siis maksaa veroa.  Jos vielä jatkaa pohtimista: Pulloista on maksettu ALV, ja jos siitä vaaditaan keräilijältä vero niin se on sitten tuloveroa se. On siinä arvokkaita pulloja!

Asumme vajaan kolmen kilometrin päässä keskustasta, joten talomme kohdalla maantiellä on usein kaikenlaista roskaa: pizza-pakkauksia, tölkkejä, mehutetroja. Juuri sopivasti ehtivät syödä ostoksensa meidän kohdalle saapuessaan… Kerään varmasti jatkossakin roskat ja tarvittaessa myös ne meille lahjoitetut muutamat tölkit pois tietä rumistamasta!

 

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s