Anoppinikin oli aikanaan innokas leipomaan ja ruokaa laittamaan. Yhdessä vaihtelimme reseptejä ja tämä vakiokäytössäni oleva kaaliresepti onkin hänen antamansa.
Isoon kattilaan pannaan kuumenemaan litra vettä, siihen 1-2 lihaliemikuutiota. Kiehuvaan liemeen lisätään 2 dl riisiä, annetaan hautua 15 minuuttia. Sitten lisätään noin kilon kaali suikaleina ja haudutusta jatketaan, välillä sekoitellen, vielä jonkin aikaa, kaalit saavat pehmetä. Edelleenkin kiehuvaan seokseen murustellaan 300 – 400 g jauhelihaa (ohjeessa ei ruskisteta lihaa, mutta voi sen toki tehdäkin – itse en ruskista). Sekoitellaan, maustetaan ainakin siirapilla, halutessa myös valkopippurilla ja meiramilla. Seos kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia. Tarjoillaan puolukkasurvoksen kanssa. Nam!
Mä olen niin kaavoihini kalkkiutunut ihminen, että epäröin, mahtaako noin helposti tulla hyvää kaalilaatikkoa? Mitähän jos rikkoisi rutiineja ja teksisi kokeilun…sitten voi käydä niin, ettei enää sotkekaan kolmea kattilaa ja paistinpannua kaalilaatikontekopäivänä.
Maustearsenaali on ihan sama kuin minullakin.
Otan huomenna riskin. K-kaupassa taitaa olla vielä kaali tarjouksessa 29s/kilo.
Oletpas rohkea, Sirkku! Kokeilisin mielelläni sinunkin reseptiäsi… Itse olen tykästynyt juuri tuohon helppouteen ja onhan se muutenkin hyvää…