Aika riensi nopeasti

Tämä kuva on niin täynnä muistoja. Sen ottamisesta on tasan 20 vuotta ja se aika meni ihan liian nopeasti. Olimme muuttaneet Keuruulle, taloa rakennettiin, pellolla kypsyi sato, lapset iloisina viljakärryssä. Ja kääpiökanimme Pumpulikin oli vielä hengissä. Tuon peuhaamisen jälkeen vaatteet olivat täynnä vihneitä, joita ei meinannut millään saada pois…kaikilla oli iloinen mieli mummolan kulmille muutosta, palaamisesta.

Voi miten paljon mieleen tulee muistikuvia noilta ajoilta! Pappa oli terve, mummokin voimissaan. Hätkähdän ajatusta, että he olivat silloin vain vähän meitä vanhempia. Silloin tuntui siltä, että tämä jatkuu ikuisesti näin. Tuntui, vaikka tiesi, että aika kiitää sitä nopeammin, mitä lähempänä loppupäätä olemme. Silloin, nelikymppisinä, jaksoimme rehkiä ja touhuta – nytkin jaksamme, mutta hiukan hitaammin. Olo on kaihoisa mutta ei katkera.  Nuo 20 vuotta ovat kuluneet emmekä voi sille mitään. Pappa on poissa, lapset ovat lähteneet, vuodet ovat jättäneet jälkensä kaikkiin.

Vanha viisaus neuvoo, että jos sinulla on lasissa jäljellä enää vähän juomista, ole iloinen, että sitä on vielä, äläkä harmittele, että se on miltei loppunut. Tässäpä on ohjetta meille kaikille.

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Aika riensi nopeasti

  1. Sirkku sanoo:

    Kiitos tästä. Iloitaan siitä, mitä vielä on.
    Halauskin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s