Olimme toissaviikolla hyvien ystävien luona Jyväskylässä. Ja eikös vaan: tultiin kotiin uuden reseptin kera, oli niin hyvää! Sain luvan jakaa sen teillekin, ei ole perhesalaisuus…
Kilo pestyjä avomaankurkkuja, ½ kg erivärisiä paprikoita ja ½ kg sipuleita putsataan ja pilkotaan kuutioiksi. Pannaan kattilaan, johon lisätään liemi: 2 dl vettä, 2 dl etikkaa, 2 dl sokeria, 1 rkl suolaa ja 1 rkl sinapinsiemeniä. Keitellään jonkin aikaa, kunnes pehmenevät ja kurkku on kuultavaa. Sitten vaan purkkeihin! Yksinkertaista, hyvää, äärettömän kaunista! Kiitos, Ritva, ystäväni yli 40 vuoden takaa talouskoulun ajoilta, taas kerran niin herkullisesta ohjeesta!
Namskis! Kiitos. Tuo makupala sopii hienosti kesärisottoon.
Lissu, enpä ole tullut tuotakaan ajatelleeksi saati kokeilleksi!