Keltaisia kukkijoita

Tarha-alpi on kestävä, vajaan metrin korkuinen  vanhan ajan perenna. Se leviää voimakkaasti, joten on mietittävä tarkoin, minne sitä istuttaa. Ja kun se kerran on jonnekin juurtunut, sitä on myös vaikea saada häviämään! Helpointa on pitää se omana ryhmänään ja rajata ruohonleikkurilla. Tämä perenna ei tarvitse oikeastaan mitään hoitoa. Kukinta on kauniin keltainen, kestää noin kuukauden. Maljakossakin kukat säilyvät hyvin.

Suikeroalpi on väriltään myös  keltainen, kasvutapa on kuitenkin suikertava, maanmyötäinen. Meillä sitä kasvaa kukkapenkin reunassa, josta olen toisinaan keväällä kaivanut rönsyjä kukka-amppeleihin. Ne ovat oikein kaunita, kun roikkuvat purkin reunan yli! Tämäkin alpi on kova leviämään, se saattaa villiintyä nurmikkoonkin, kuten meillä maahumala on tehnyt. (Tuo viheliäinen maahumala, grr! Sitä on kaikkialla ja se jopa hävittää nurmen…) Suikeroalpia on helppo lisätä rönsyistä.

Ja sitten vielä viimeinen kuva, keltainen tämäkin. Ostimme nimittäin Tallinnasta Mikaelille kivan uimarenkaan, ihan vain vauvoille tarkoitetun. Siinä on keskellä ”muovihousut” tai oikeammin istuin, jossa jaloille on reiät. Siihen pikkumies veteen istumaan ja kun jalat polskivat kuin ankalla, niin lujaahan siinä mentiin mummolan rannassa! Olipa hauskaa olla katsomassa pikkumiehen iloa!

Advertisement
Kategoria(t): Perennat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s