Ketoneilikka

Ketoneilikka on kaunis katseenvangitsija. Sen heleä puna loistaa tulotien varren kukkapenkistä maantielle saakka. Moni onkin kysellyt, mikä tämä kukka on – taitaa olla vieras usealle! Ketoneilikka on ketojen luonnonkasvi, mutta karussa ja kuivassa kukkamaassakin se viihtyy mainiosti. Kauan sitten ostin siemeniä ja kasvustoa on siitä saakka riittänyt. Kukinta kesä-heinäkuussa on runsas ja kestää melko kauan.

Kun kukkapenkin reunassa keväällä kukkii sammalleimu, on tämä suloinen kivikkokasvi mukava jatko. Päiväperhoset nauttivat myös!

Kasvilla on melko syvällä olevat juuret ja kasvutapa on rentoa ja ryöppyävää. Kukinnan jälkeen ruskeat siemenkodat jäävät törröttämään, ne kannattaakin leikata pois, ellei halua lisää taimia. Tai voi heittää kuivat kukkavarret jonnekin, missä ne saavat rauhassa lisääntyä, kedolle! Meillä kukkia löytyykin niittymäisiltä pihan reunamailta.

Tässä kuvassa 20-senttinen ketoneilikka kukkii esikoiden jälkeen hanhikkien juurella. Kasvupaikka saa olla aurinkoinen, kuiva, niukkaravinteinen ja hapahko. Älä siis ripottele kalkkirakeita!

Advertisement
Kategoria(t): Perennat, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s