Auringontähti sekä hiukan taideasiaa

Tänään olimme taidenäyttelyssä Multialla. Pieni maalaiskylä saa joka vuosi aikaan suuren kulttuuritapahtuman. Muiden näyttelypaikkojen mukana Pappilan pihapiirissä, vanhassa väentuvassa, on jälleen kolmen taiteilijan näyttely, yksi heistä Reetta-tyttömme. Olipa upeaa!  Kannattaa ehdottomasti poiketa katsomaan, jos matka vaikka siihen suuntaan kulkisi. Oli ihana huomata, että seinällä kahden Reetan taulun vieressä oli pieni punainen neliö merkkinä siitä, että ne oli jo myyty! Ensimmäisenä lähti tämä kaunis heppataulu. Siinä on kannustusta nuorelle äidille ja nuorelle taidegraafikolle! Onnea, rakas Reetta-tyttäreni!

Sitten kukkamaalle, nimittäin auringontähti kukkii parhaillaan. Kukat ovat kuin pieniä aurinkoja… Se viihtyy todella hyvin nykyisessä istutuspaikassaan, taitaa olla ainakin puolitoista metriä korkea, ja näyttää pitävän kosteasta, hieman varjoisesta kotipaikastaan. Lehdet ovat suuret ja kauniin vihreät, keltainen kukinta loistaa kauas. Siementaimia tulisi runsaasti, ellen katkoisi kukkia, vaikka ne toisaalta olisivatkin mukavia talventörröttäjiä. Näyttävä, kookas perenna joko omaksi ryhmäkseen tai perennapenkin taustalle!

Liitän lopuksi yleiskuvan tästä auringontähtien perennapenkistä, jotta kokoluokka tulisi paremmin hahmotetuksi. Vielä nupussa olevat auringontähdet siis oikealla, sinisten ukonkellojen vieressä, pionien takana.

Advertisement
Kategoria(t): Perennat, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s