Tuulahdus Tallinnasta

Kolme yötä on ihan sopiva irtiotto meikäläiselle! Siinä pääsevät ajatukset jo tarpeeksi irtautumaan arjesta, eikä kesä kuitenkaan ehdi kulua liikaa…Vihdoin oli sellainen loma, johon emme olleet järjestäneet mitään liikaa. Eli oli aikaa vain istuskella katukahviloissa tai vaellella ilman määränpäätä. Ainoa määränpää oli nimittäin KGB:n museo, johon emme viimekerralla voineet tutustua. Sepäs oli todella mielenkiintoinen!

Opas kertoi todella mielenkiintoisesti tuosta salakuuntelujen ja kaksien totuuksien ajasta.  Työntekijöitä oli hotellissa siihen aikaan yli 1000 ja huoneita 800, nykyisin siellä käy työssä 235 ihmistä.Työtä kun ennen piti saada kaikille, niin yhden tehtävä keittiössä oli  leikata leipää. Koko päivä, leikata vaan leipää! Ja yksi punnitsi ja merkkasi vihkoon ruoka-annoksen raakana, toinen keitettynä, kolmas annoskoossa ja neljäs valmiina annoksena…Tässähän olikin jo viidelle henkilöölle työtä!  Kun Viro itsenäistyi, ylimmän kerroksen salaiset huoneet tyhjennettiin, mutta kuuntelulaitteita jäi vielä jonkin verran. Nyt näihin kahteen huoneeseen on opastettuja museokäyntejä. Nuori opas esitteli niitä silminnähden  onnellisena maansa nykytilasta.

Nyt Tallinna on täynnä toinen toistaan hienompia erikoisliikkeitä ja herkullisia ravintoloita. Kävellessämme eksyimme sattumalta entisen luostarin kellareihin, joissa nyt oli taiteilija maalamassa ja tauluja oli esillä kaikkialla. Iltaisin löysimme aina uuden ruokapaikan – nyt on popsittu jopa villisikaa!

 

Kun istahdimme tilaamaan capuccinon kadun varren kahvilaan, toisen kupissa oli maitoon piirretty sydän, toisella kukka! Kaunista!

Lopuksi vielä ruokakaupan hyllyltä simiin sattunut erikoisuus. Kun kaikkea on myytävänä, niin kai sitten tällaisia muniakin tarvitaan. Oikealla näkyy tavallisen munakotelon kulmaus…Minä en kyllä ollut suunnitellut strutsinmunan ostamista, eikä se heräteostonakaan mukaan tarttunut! Sen sijaan Mikael sai ensi talveksi kirjoneulevillatakin ja -housut sekä pari vironkielistä kuvakirjaa. Ja lastenkaupasta ruokalappuja, kun Mikael on niin väike vielä…

Advertisement
Kategoria(t): Matkat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s