Sydämeni maisema

Makuuhuoneessamme yläkerrassa on räystään alla pieni ikkuna itään. Se on kuin taulu,  jonka maalaus vaihtuu vuodenaikojen ja sään mukaan. Katto on vino ja vuoteen päädyssä harva ”pylväikkö”, pää tyynyllä voin katsella puolien väleistä tätä rakasta tauluani. Talvella taulu on iltaisin usein ihan musta, yhtään valoa ei tuiki, ellei kivellä ole kynttilöitä tai oksilla jouluvaloja. Täysikuun aikaan rannan puut luovat varjoja valkoiselle hangelle. Aamun sarastaessa näen kuitenkin heti, onko satanut lunta tai tuuleeko ja mistä suunnasta, sillä talviunessa olevan kesäkeittiön katolla tarkkailee tuulia musta viirikukko.

Odotan kuitenkin kevättä, sillä tauluni on kesäisin todella kaunis! Jo aamulla näen, onko järvellä laineita tai usvaa. Kuun silta heijastuu joskus järven pintaan ja viljapelto kertoo omaa tarinaansa. Muutama vuosi sitten perustettu kukkamaa on nyt rehevöitynyt upeaksi, maisema vaihtuu viikkojen edetessä syksyä kohti.

 Tällä viikolla pionien kukinta on kauneimmillaan, samoin ukonkellojen ja vasemman reunan jaloritarinkannusten. Palava rakkaus loistaa edessä ja maksaruohojen keltainen väri kivellä on voimakasta. Vuoroaan odottavat auringontähdet, leimukukat, syyskaunosilmät ja kultapallot. Keväällä kukkakauden aloittivat sipulikukat ja esikot,  monien kesän kukkien jälkeen kauden päättää marraskuussa syysasteri. Taustan rauhoittavat vuorimännyt, jotka kasvatin kymmensenttisistä taimista kauan sitten.

Kirjoitin aiemmin juuristani. Tämä järvimaisema on sydämeni maisema. Se on osa kotiseutua, kotia, luontoa, minua. Se on äärettömän rakas ja tärkeä. Se antaa voimaa, se rauhoittaa kiireistä mieltä, siinä näen käsieni työn jäljet. ”Mun sydämeni tänne jää, kun aika on mun mennä pois…”

Advertisement
Kategoria(t): Maisema, Perennat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Sydämeni maisema

  1. Lissu sanoo:

    Ymmärrän hyvin ajatuksiasi: sain olla tänään osa maisemaa. Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s