Töyhtöangervo

Tämä upea, lähes kaksimetrinen töyhtöangervo kasvaa äitini pihassa talon luoteisseinustalla. Se on ollut paikoillaan yli kolmekymmentä vuotta ja voi erinomaisesti. Keskellä alkaa olla jo tyhjä alue, mutta emme ole sitä kuitenkaan jakaneet. Muutamia ”poikasia” on kasvanut sivuille, siirsin neljä vuotta sitten niitä meidänkin pihaamme. Eivät vaan viihdy paahteessa yhtä hyvin! Kasvusto on puolta matalampaa, kukkii kyllä ihan nätisti meilläkin.

Töyhtöangervo on kokemukseni mukaan  vähään tyytyväinen. Lannoitusta ei ole annettu kai koskaan, leikkaamme vaan syksyllä ruskettuneet varret pois. Talvella alueen peittää peltikatolta alas luisunut valtaisa lumivalli, mutta eipä näytä kasvua haittaavan!

Advertisement
Kategoria(t): Perennat Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Töyhtöangervo

  1. Anitra Aalto sanoo:

    Vinkki! Töyhtöangervo on upea myös leikkokimpun keskiönä tai taustana. Nupullinen varsi avautuu, kasvaa ja kestää maljakossa lehtineen 3-4 viikkoa. Leikkaamisen jälkeen varren oltava mieluiten koko ajan vedessä, mutta nuupahtaneenakin virkoaa ensin väljässä vedessä, josta sitten maljakkoon. Kokeilin 10-vuotisen perennani leikkokäyttöä vasta nyt ensimmäistä kertaa, toki vain muutamia varsia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s