Lintuvauvauutisia

Tässä on tavallinen kuva tavallisen mökin tavalliselta takaseinältä. Ajattelin käydessämme siirtää sinne unohtuneen korin jonnekin muualle, mutta säikähdin perusteellisesti siihen koskiessani: Harmaasieppo pyrähti lentoon! Ja eikö vain korin pohjalla ollut kaksi juuri kuoriutunutta, sokeaa poikasta ja vielä kuoriutumattomia muniakin!  Varoen otin kauempaa kuvan – älkää siis välittäkö epätarkkuudesta… Nyt on sitten kiva seurata poikasten kehitystä. Lämmityspuita pitää hakea toistaiseksi kiertoteitse!

Kerran, Jyväskylässä asuessamme, harmaasiepon pesä oli parvekkeen kukkatelineessä. Kaikki sujui hyvin, kunnes huomasimme, että yksi poikasista ei emon kutsusta huolimatta lähtenyt pesästä. Tarkemmin tutkittuamme keksimme, että pesään oli rakennusaineena käytetty myös jostakin löytynyttä rullalangan pätkää. Poikanen oli takertunut siihen jalastaan kuin liekaan, eikä päässyt mihinkään. Kun leikkasin lankaa varoen pienillä saksilla irti, mietin, että oli onni, että pesä oli niin näkyvässä paikassa. Kuinkahan monta poikasta jää samalla tavalla kiinni, hitaaseen nälkäkuolemaan… huh.     Mutta tämänvuotinen pesälöytö sai mielen iloiseksi, lintuvauvauutisia mökillä!

 

 

Advertisement
Kategoria(t): Mökillä, Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Lintuvauvauutisia

  1. Lisu sanoo:

    Nyt teistä on tullut lintujenkin mummo ja pappa! Kyllä linnutkin tietävät, missä heistä huolehditaan!!! Kiitos vaan käynnistänne ja monia nautinnollisia oliiviöljyhetkiä. Tänään muuten teen tuota liperikeittoa. Namskis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s