Raparperipuuroa ja vähän muutakin asiaa

Jo huomenna tulee kuopuksen perhe juhannuksenviettoon! Tein ensinälkään vispipuuroa raparperista perinteiseen tapaan, mutta sitten kokeilin myös gluteenitonta versiota. Puolukoista olen usein jo gluteenitonta vispipuuroa tehnytkin (1 l vettä, 3 dl puolukoita), nyt keittelin vesilitrassa kolmea desiä raparperinpaloja. Kun ne olivat pehmenneet, vatkasin joukkoon 2 dl karkeaa riisijauhoa ja hauduttelin viisitoista minuuttia. Mausteeksi ½-1 dl sokeria. Vatkatessa riisijauho ei kuohkeudu ihan samalla tavalla kuin mannasuurimot, mutta hyvää tuli! Väri on haalea, olisi pitänyt lorauttaa hiukan mehua tämänkin puuron sekaan…

Nämä kaksi kuvaa ovat muistutuksena siitä, että kaktukset voisi viedä kesälaitumille! Tuonenkielokin pääsi ”ulkoruokintaan”, missä morsiusmyrtti on ollut jo pitemmän aikaa. Ulkoilu virkistää ja voimistaa niitä, ja kun voimia on kerätty kesälevon aikana, kaktuksetkin jaksavat kukkia paremmin.

Kaikki me haluamme olla ulkona ja nauttia kesästä. Tuntea tuulen, sateen, tuoksut. Ahmia silmillä kaikkea sitä kaunista. Lehmiäkin on nykyisin, ihan lakisääteisesti, pidettävä laitumella, ihana näky! Tosin lapsena pelkäsin sitä ensimmäisen kesäpäivän lehmäriehuntaa: Usein ne puskivat toisiaan aitojen läpi tai loukkasivat muuten itseään ylenpalttisessa loikkimisessa ja ilonpidossa. Mutta miten saisi direktiivin myös siihen, että vanhukset pääsisivät ulkoilusta osallisiksi?

Kategoria(t): Kokataan - Jälkiruuat ja muuta makeaa, Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s