Uusi grilli pihaan!

Tänään oli oikein sopiva päivä muurata uusi grilli. Se ehtisi kuivua vielä juhannukseksi ja sääkin oli mitä parhain. Grillissä poltetaan meillä ihan vain puuta. Topi-ystävä, jolla on ikää jo yli 80 vuotta, tuli mestariksi, kuten niin monta kertaa aiemminkin. On se ihanaa, että on sellaisia tuttavia ja ystäviä, jotka osaavat ihan mitä vain! Siinä tumpelompikin oppii jotakin. Eipä meidän isäkään ennen ole muuraillut, mutta nytpä tuli harjoitusta!

Vanha grilli oli 15 vuoden iässään tullut lähelle matkanpäätään, sillä isot tiilenkappaleet irtoilivat seinistä. Koska Mikaelin hiekkaleikkipaikka oli tehty ihan lähelle, päätettiin siistiä tämä loppualuekin  – siitä se sitten lähti liikkeelle!

Maahan oli levitetty jo aiemmin juurimatto, jonka päällä on hiekkaa. Uusi grilli tehtiin samoilla, hyviksi havatuilla mitoilla kuin entinenkin, vain pohja valettiin suuremmaksi. Ja sen pohjan teimme ihan kaksistaan, jee! Tiiliä taisi mennä 24 kappaletta, joista kaksi piti puolittaa. Ensimmäisen kerroksen jälkeen siirrettiin vanhasta grillistä (harjaterästen päälle)  arina ja kolmannen ja neljännen tiilikerroksen väliin tökittiin harjateräspätkiä, joiden varaan voidaan asettaa tarvittaessa savustuslaatikko. Tämä savustaminen määräsi jo aikoinaan grillin koon, siksi oli luonnollista jatkaa samoilla mitoilla. Istuimina käytetyt pöllit ovat nyt aika lahoja, joten täytynee etsiä puukasoista (meillä on talossakin puulämmitys) sopivia uusia. Lopuksi purimme vanhan rotiskon pois – siinä työssä  ei tosiaan tarvittu kuin kädet! Nyt uusi odottelee muovin alla rauhaisaa kuivumista ja juhannuksena se kuulemma voidaan jo ottaa käyttöönkin.  Tervetuloa KESÄ!

P.S.  Lisäsin pari viikkoa myöhemmin alla olevan kuvan valmiista grillistä. Vasemmalla rosvopaistomonttu, taaemmalla hiekkaleikkialue verkolla peitettynä.

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s