Rakuunaporkkanat

Monesti olen kuullut rakuunaporkkanoista, mutta hyvin harvoin, ehkä pari kertaa,  olen kuitenkin kokeillut tehdä niitä. Yrittmaalla oli jo hyvässä kasvussa monivuotinen ranskalainen rakuuna, joka kuulemma on se ainoa oikea rakuuna, joten tyttären kannustamana ja yrttien kasvun innoittamana valmistin vihdoin meillekin rakuunaporkkanoita.

Viipaloin kuoritut porkkanat ja kääntelin hetken aikaa öljytilkassa hellalla. Sitten lurautin hiukan juoksevaa hunajaa ja puoli desiä vettä. Hauduttelin käännellen ja pilkoin joukkoon rakuunan lehtiä. Kansi päälle ja pieni lämpö, kunnes tuntuivat sopivan pehmeiltä. Jos lisää rakuunan vasta lopuksi, maku on miedompi, tällä kertaa kuitenkin myös hauduttelin niitä porkkanoiden kanssa. Hyviä olivat!

Illalla kiirehdin haravoimaan nurmikonleikkuusilppua, yön aikana madot olisivat kuitenkin vieneet suuren osan. Yleensä jätämme leikkuujätteen lannoitteeksi, mutta nyt kesäkurpitsat ja avomaankurkut suorastaan vaativat katetta. Taimet ovat vielä pieniä ja tumma multa kuivaa hetkessä ympäriltä. Nyt multaa ei näy yhtään ja ihana, leikatun ruohon tuoksu leijuu lavojen ympärillä. Melkein unohdan, että sääret ovat aivan täynnä mäkäräisten puremia…Mutta  kun lehtokerttukin vihdoin aloitti liverryksen rannassa, tuntuu siltä, että on KESÄ!

Kategoria(t): Kokataan - Lisäkkeet, salaatit, Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s