Kesämökin ”kellari”

Mökkitontin läpi virtaa pieni puro, joka saa alkunsa lähteestä, jostakin ylempää vuorelta. Vuosisatojen ja -tuhansienkin aikana se on kaivanut uraansa vuorenrinteiden välissä. Toisaalta siitä on haittaakin, sillä sen raivaama uoma on paikoitellen jopa viitisen metriä leveä. Mutta on siitä iloakin:  kylmä vesi lirisee hauskasti, keväällä sitä voi juodakin. Puron  ylärinteeseen olemme saaneet ”kellarin”. Kaivoimme keskelle uomaa sen verran kuoppaa, että siihen mahtui muovissaavi. Filmivaneriin leikattiin kuviosahalla pyöreä reikä –  juuri niin sopiva, että kun vanerin pudottaa saavin päälle, se lepää ”korvien” varassa. Ja sitten reunoille betonilaatat painoiksi! Näin saavi pysyy hyvin pohjassa ja kun se vielä peitettiin kannella, säilyy lämpötila kesäkuumallakin sopivan viileänä, noin neljässätoista asteessa. Kylmä vesi virtaa saavin molemmin puolin ja viilentää! Ennen tämä oli ruokien ainoa säilytysmahdollisuus mökillä, mutta nykyisin, kun on oikeakin jääkaappi, pidämme kellarissa enää lähinnä juomia. Hyvin se on joka tapauksessa hommansa hoitanut jo vuosikymmeniä.

Tämä oli ensimmäinen kertomus mökkipurosta. Jatkan myöhemmin sen uudesta ilmeestä…eli: Ja mitä sitten tapahtui, siitä kuulette seuraavalla kerralla!

Advertisement
Kategoria(t): Mökillä, Niksit Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kesämökin ”kellari”

  1. Lissu sanoo:

    Tuo on (taas) oikein kàtevà ja energiaystàvàllinen keksintò. Tuossa edellisessà postauksessa taitaa olla mummon mussukka. Tuli ihan ikàvà raparperipiirakkaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s