Joitakin vuosia sitten hankin puutarhaan marjasinikuusaman taimen. Ensimmäisenä kesänä jänis pisteli sen melkein kokonaan poskeensa, mutta pari seuraavaa vuotta pidin sen, vahingosta viisastuneena, koko ajan aidattuna. Nyt se on saanut kesäisin kasvaa rauhassa, talveksi kyllä edelleen asennetaan jänisverkko ympärille. Viime vuonna tuli ensimmäisen kerran marjoja, musitkan oloisia, oikein hyvän makuisia. Nyt kukinta on todella runsas, saapa nähdä, saisiko marjasatoakin enemmän kuin maistiaiset! Netistä luin, että koska marjasinikuusamaa on aika mahdotonta erottaa myrkyllisestä sinikuusamasta, ei siementaimien satoa saa syödä. Ne nimittäin risteytyvät keskenään! No, meillä ei ole muita kuusamia ja voimme rauhassa herkutella tämän Kauppilan puutarhalta tilatun pensaan sadolla.
Pensas kasvaa raparperikasvustojen välissä, ja siitä tulikin mieleeni viimevuotinen, herkullinen raparperipiirakka, jota saimme tyttären luona käydessämme. Uskokaa tai älkää, mutta tästä ei piirakka parane! Kuten reseptin lopussa lukee, se on alun perin suunniteltu vehnäjauhoille, mutta gluteenittomana me sitä söimme ja oli IHANAA juuri paistettuna, vatkatun vaniljakastikkeen kera! Nam nam…