Marjasinikuusamasta raparperipiirakkaan

Joitakin vuosia sitten hankin puutarhaan marjasinikuusaman taimen. Ensimmäisenä kesänä jänis pisteli sen melkein kokonaan poskeensa, mutta pari seuraavaa vuotta pidin sen, vahingosta viisastuneena, koko ajan aidattuna. Nyt se on saanut kesäisin kasvaa rauhassa, talveksi kyllä edelleen asennetaan jänisverkko ympärille. Viime vuonna tuli ensimmäisen kerran marjoja, musitkan oloisia, oikein hyvän makuisia. Nyt kukinta on todella runsas, saapa nähdä, saisiko marjasatoakin enemmän kuin maistiaiset! Netistä luin, että koska marjasinikuusamaa on aika mahdotonta erottaa myrkyllisestä sinikuusamasta, ei siementaimien satoa saa syödä. Ne nimittäin risteytyvät keskenään! No, meillä ei ole muita kuusamia ja voimme rauhassa herkutella tämän Kauppilan puutarhalta tilatun pensaan sadolla.

Pensas kasvaa raparperikasvustojen välissä, ja siitä tulikin mieleeni viimevuotinen, herkullinen raparperipiirakka, jota saimme tyttären luona käydessämme. Uskokaa tai älkää, mutta tästä ei piirakka parane! Kuten reseptin lopussa lukee, se on alun perin suunniteltu vehnäjauhoille, mutta gluteenittomana me sitä söimme ja oli IHANAA juuri paistettuna, vatkatun vaniljakastikkeen kera! Nam nam…

Advertisements
Kategoria(t): Kokataan - Makeat leivonnaiset, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s