Maisemanhoitoa

Minua on jo monta vuotta harmittanut liittymän kohdalla, roskakatoksen luona oleva ja maantieojaan rajoittuva hallitsematon pihlaja- ja rusopajuangervopöheikkö. Tarttis tehrä jotain – vaan mitä? Pari viikkoa sitten lopulta välähti. Meille tuli nimittäin kaivinkone muissa merkeissä ja pyysin kuljettajaa riipaisemaan angervon juuret tienvarresta mennessään. Siitä se sitten lähti…Ensin levitettiin juurimatto ja sen päälle hiekkaa. Navetan takana on lojunut jo vuosikymmeniä ikivanha nurkkakivi, joka traktorin takahaarukassa juuri ja juuri saatiin kuljetettua hyyyyyvin varovasti ajaen paikoilleen. Sitten lähdettiin etsimään lisää kiviä, meillä niitä nousee pellosta ikuisesti…Asettelin niitä hiekalle ison kiven ympärille niin, että jäi myös välejä, joihin istuttelin keltamaksaruohoa ja hiukan  kissankäpälää. Kävin kiskomassa vuorenkilpiä kukkapenkin reunoilta ja istuttelin niitäkin alueelle. Ison kiven päälle vielä Kangasalan ajoilta säilytettyjä, kauniita, nyt jo hiukan jäkälää kasvavia kiviä ja istutusten kastelu. Aah!

Lopulta piste i:n päälle: Toivakan kyläreissulla (kiitos, Sinikka!) näin hienon idean: Heinäseipäistä pieni aidanne! Sehän rajaisi paikoilleen jätetyt angervot omalle, hoitamattomalle alueelleen pellon reunaan. Seipäitä kyllä löytyi riihestä, mutta jopa oli kuivaa ja kovaa puuta! Monta poranterää hajosi ennen kuin lopulta aita oli kasassa. Tämän aidan takana eivät vasikat pysyisi, mutta ehkä se nyt toivottaa meille tulevat vieraat lämpimämmin tervetulleiksi!

Advertisement
Kategoria(t): Maisema Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Maisemanhoitoa

  1. Nettimartta sanoo:

    Kylläpä tulikin hyvän näköinen ryhmä. Nuo heinäseipäät olivat mitä mainioin idea. Hieno!

  2. Multasormi sanoo:

    Täällä kateilen, kun sinulla mies joutaa olemaan mukana pihahommissa. Meillä kevätkylvöt pellolla vie lähes kaiken ajan.

    • No siitä miehisestä voimasta minäkin olen NIIN iloinen ja kiitollinen! Vielä pari vuotta sitten tämä oli vain haavetta, mutta vanhenemisesta ja eläköitymisestä on kaikenlaista etuakin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s