Pihan vesipiste

Olen iloinen, että ulkoseinällä on vesipiste.  Vettä tarvitaan pihalla niin moneen paikkaan, vaikka kasteluvesi tuleekin järvestä. Entisen kodin remontista oli jäänyt kuljeksimaan kaksi pyöreää, hiukan kolhiintunutta emaliallasta. jotka upotettiin painekyllästetystä laudasta tehtyyn kaapistoon. Onpa helppoa huuhtoa sieniä ja marjoja, porkkanoita tai muuta kasvimaalta löytyvää! Vesi poistuu rännin alla olevaan sadevesikaivoon. Tämä seinusta on muutenkin oikea monitoimipiste: Korkeassa korissa on työhanskoja, sinisessä saavissa kompostikuiviketta. Ja kompostorin vieressä, vaikka se ei näykään kuvassa, on vanha, omatekoinen puupöytä, jonka päällä kaikki sotkuhomma hoituu kätevästi. Muutama tuttu on asentanut käytöstä poistetun terästiskipöydän pihansa huuhtelupaikaksi, innovatiivista uusiokäyttöä!

Advertisement
Kategoria(t): Kasvimaa, Niksit, Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Pihan vesipiste

 1. Lissu sanoo:

  Sinà voisit aivan hyvin kirjoittaa kirjan hommistasi! Tilaan jo nyt yhden kappaleen.

 2. Kirjaa ei kyllä synny, mutta on tämä kirjoittelu muuten ihan hauskaa puuhaa. Tiedäthän sen omista kokemuksistasikin. Mutta olen oikein iloinen, että tytär minulle nämä sivut teki, vaikka kovasti vastustelinkin ideaa!

 3. Sirkku sanoo:

  Olen hyvin tyytyväinen, että löysin blogisi!
  Olen itse ”mummoutunut” puolitoista vuotta sitten ja omat puutarhat ovat tulevaisuudessa varmaan totta. Tulevia puutarhahommia odotellessa voin nautiskella ihailemalla muiden aherrusta.
  Terveisiä Helsingistä,

 4. Multasormi sanoo:

  Kiitos viinirypäleen istutusvinkeistä.Oli ihan kiva idea, että laittaa se luoteiskulmaan :). Jotenkin aina olen mieltänyt, että pitäisi olla etelän puolella.Eihän se toisella puolen niin varjosta.
  Hieno on sinun työpiste yllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s