Mikaelin puu

Kun Mikael syntyi joulukuussa, ajattelin heti, että keväällä sitten pitää muistaa istuttaa hänelle oma puu. Isäni istutti aikoinaan kaikille neljälle lapsenlapselleen visakoivut maatalon lähimaastoon ja siellä ne edelleen kasvavat. Mietin ensin pilvikirsikkaa, mutta sitä en tältä paikkakunnalta saanut. Sitten löytyi Rautiasta juuri tullut, reippaan kokoinen Makedonian mänty, ja sillähän se ongelma ratkesikin!

Porukalla mietittiin sopivaa paikkaa, sillä puu toivottavasti viihtyy ja kasvaa oikein isoksi ja tuuheaksi. Tilaa on oltava joka suuntaan, on muistettava talviset lumikasojen paikat, puu ei saa varjostaa kasvihuonetta liiaksi.

Kaunis pääsiäissää on houkutellut muutenkin ulkotöihin. Nuoret haravoivat suuren osan pihamaata, syksyisen kaivinkoneen jäljet alapihalla on tasoitettu ja kylvetty nurmelle. Kukkapenkit on läpikäyty kertaalleen ja lankalauantaina poltettiin vatunvarsia noitatulina koko perheen kera. Ihanaa puuhastelua! Nyt on hyvä pitää lomaa ja suunnistaa kohti Tallinnaa. Joten kirjoitteluun tuleekin loppuviikoksi taukoa – palataan vapun maissa maisemiin!

Kategoria(t): Piha ja puutarha, Pikkuväen kanssa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s